Контракти.ua

920  —  18.07.23
Що таке комбінована варильна поверхня: переваги та недоліки
Що таке комбінована варильна поверхня: переваги та недоліки

Комбінована варильна поверхня — тип кухонної плити, що поєднує різні джерела нагріву в одному приладі. Вона комбінує функції різних видів, але найчастіше газову плиту з електричною або індукційною. Її вибір буде хорошим рішенням для тих, хто хоче мати можливість використовувати різні методи приготування їжі, серед яких варильна поверхня індукційна вважається енергоефективним варіантом, оскільки здатна мінімізувати втрати тепла.

Особливості комбінованих варильних поверхонь

Як і кожен вид побутової техніки, такі плити мають певні переваги та недоліки.

До основних плюсів належать:

1. Гнучкість приготування. Плита дозволяє використовувати різні джерела нагріву, такі як газ, електрика та індукція. Це розширює можливості та дозволяє підібрати відповідний тип нагріву для конкретного продукту або рецепту.

2. Різноманітність можливостей процесу готування. Одночасно можна використовувати газові конфорки для швидкого розігріву та індукційні зони для точного контролю за температурою.

3. Простота догляду. Цілісні конструкції, на яких розміщені два типи нагріву, виготовляються з ідентичних матеріалів. Тому газову плиту так само легко чистить, як електричну чи індукційну.

Крім цього, комбінація газу та електрики чи індукції стає страховочним варіантом у разі перебоїв подачі одного з видів енергії. Також використання індукції знижує витрати на електроенергію, а газу — економить час на розігрів приготованих страв.

Серед недоліків комбінованої варильної поверхні виділяють наступні моменти:

1. Вища вартість у порівнянні з окремими типами поверхонь. Якщо не потрібне використання всіх джерел нагріву, то придбання такої плити може бути невигідним.

2. Складність установки, тому що вимагає підведення двох окремих видів комунікацій, наприклад газу та електрики. При цьому підключення повинен виконувати фахівець, щоб врахувати правила техніки безпеки під час експлуатації. Адже газові прилади відрізняються підвищеною пожежною небезпекою та можуть спровокувати витік газу.

3. Необхідність використання спеціального посуду з магнітним дном для індукційної плити, що спричинить додаткові витрати.

Більшість моделей комбінованих плит належать до вбудованих, тому органічно вписуються в дизайн як великих, так і маленьких кухонь.

Щоб прийняти правильне рішення перед купівлею, слід порівняти кілька аналогічних моделей від різних виробників, оцінити переваги та недоліки, прочитати відгуки покупців та рекомендації спеціалістів.

Статьи по теме
Україна переходить на нові стандарти боротьби з фальсифікатом ліків
Україна переходить на нові стандарти боротьби з фальсифікатом ліків

Україна переходить на європейські стандарти для забезпечення громадян якісними ліками й боротьби з фальсифікатом. Уряд ухвалив рішення про створення і функціонування національної системи верифікації ліків з 2D-кодуванням.
02.10 — 181

Ціни на автогаз у вересні різко зросли
Ціни на автогаз у вересні різко зросли

У вересні 2024 року ціни на автогаз в Україні значно зросли, тоді як вартість бензину та дизельного пального залишилася майже без змін.
30.09 — 219

В Україні зросла ціна на огірки
В Україні зросла ціна на огірки

Цього тижня українські виробники тепличних огірків підвищили ціни на свою продукцію. Однією з причин такої ситуації стала обмежена пропозиція огірків на ринку.
28.09 — 219