Контракти.ua

374  —  18.07.23
В Україні зросла кількість бажаючих отримати житлову субсидію
В Україні зросла кількість бажаючих отримати житлову субсидію

В Україні підвищили тарифи на електроенергію. Тепер кіловат-година електроенергії для населення коштуватиме 2,64 гривні. Для середньої родини рахунок за електрику зросте приблизно на 250 грн.

У зв’язку з цим в Україні збільшилась кількість бажаючих отримувати субсидію, заявила голова підкомітету з питань видатків держбюджету комітету Верховної Ради України з питань бюджету Леся Забуранна, пише «Соціальна інформаційна платформа».

Проте, за її словами, в неопалювальному сезоні вона не є критичною.

«Звичайно, зі збільшенням тарифу на електроенергію люди трохи збільшили й подачу заяв на отримання субсидії, але враховуючи, що зараз не зимовий період і немає значних витрат на опалення, то кількість людей, які потребують на покращення свого матеріального стану через отримання субсидії не є критичним стрибком», — зазначила вона.

За її словами, в опалювальний сезон період найімовірніше кількість охочих отримати субсидію зросте. Так само збільшиться розмір субсидій.

«Влітку вона в середньому становить 300–400 гривень, у зимовий період це близько півтори тисячі гривень. Враховуючи зростання цін на електроенергію, така кількість претендентів на субсидію зросте», — наголосила посадовиця.

Загалом цього року на житлові субсидії передбачено трохи більше 25 млрд грн. За її словами, у середньому в зимовий період такою допомогою користуються понад 2,2 млн споживачів.

Подати заяву на призначення субсидії можна особисто:

  • до сервісного центру Пенсійного фонду;
  • ЦНАПу;
  • уповноважених органів сільських, селищних і міських рад.

Онлайн:

  • через портал «Дія»;
  • вебпортал чи мобільний застосунок ПФУ.
Статьи по теме
МВФ готує транш для України
МВФ готує транш для України

Рада директорів МВФ розгляне питання про виділення траншу для України на 1,1 млрд доларів. Рішення буде ухвалено до осінніх зустрічей МВФ та Світового банку, які відбудуться 21-26 жовтня.
04.10 — 168

Непрямі втрати економіки України перевищили $1,1 трлн
Непрямі втрати економіки України перевищили $1,1 трлн

Станом на липень 2024 року непрямі фінансові втрати економіки України внаслідок повномасштабного вторгнення Росії перевищили 1,1 трильйона доларів США.
02.10 — 177

Як зміняться у жовтні тариф на світло, субсидія на опалення та надбавки до пенсії
Як зміняться у жовтні тариф на світло, субсидія на опалення та надбавки до пенсії

У жовтні має стартувати опалювальний сезон, тому комунальні платежі українців зростуть і зміниться розмір субсидій. При цьому підвищення тарифів ЖКГ не планується, а для окремих споживачів почне діяти пільгова ціна на світло.
28.09 — 276