Контракти.ua

2161  —  18.07.23
Проїзд в Києві може стати безплатним
Проїзд в Києві може стати безплатним

Вартість проїзду у транспорті Києва має становити близько 30 гривень, але зараз вирішується питання щодо безкоштовного користування.

Про це заявив директор Департаменту транспорту та інфраструктури КМДА Руслан Кандибор в інтерв'ю LIGA.net

Кандибор вважає, що ціна проїзду зараз абсолютно не покриває всі витрати.

"Як управлінець я завжди рахую економіку підприємства. Зараз 30 грн - це та вартість проїзду, яка б давала розвиток. Але сьогодні громадський транспорт у Києві має стільки проблем і викликів, що нам уже простіше зробити його безплатним. І, напевно, ми до цього й дійдемо", - сказав він.

Ще справа у том, що сьогодні 50% пасажирів - це пільговики.

"У нас тільки пільговиків понад 50% пасажирів. Врешті-решт ми будемо змушені підняти руки, здатися і сказати, що громадський транспорт у Києві стане безплатним", - додав чиновник.

Також директор Департаменту транспорту та інфраструктури КМДА зазначив, що, якщо різко зробити увесь громадський транспорт безплатним, то близько тисячі маршруток мають зійти з вулиць, натомість їх треба заповнити комунальним транспортом.

За словами Кандибора, "маршрутка - це альтернатива для багатьох мешканців".

"Комунальний транспорт покриває лише основні артерії, а маршрутки з'єднують усі ці артерії, довозячи людей туди, куди їм потрібно. Люди можуть обирати: сплачувати 6,5 грн чи 8 грн за комунальний транспорт, чи сплачувати 15 грн, але їхати швидше", - сказав він.

Тобто на сьогоднішній момент мова про ліквідацію маршруток взагалі не йде, натомість планують підняти їх рівень - встановити кондиціонери у салонах тощо.

Зазначимо, що, наприклад, у Харкові, Херсоні, Кривому Розі вже зробили безкоштовним громадський транспорт для всіх. Для проїзду не треба показувати жодних документів. І ця ініціатива, до речі, непогано працює.

Статьи по теме
Кличко пообіцяв, що 6 станцій
Кличко пообіцяв, що 6 станцій "синьої" гілки запрацюють влітку

Роботи на закритій ділянці синьої гілки метро між станціями "Либідська" та "Деміївська" йдуть за графіком. Вже влітку рух метро на Теремки мають відновити.
29.02 — 299

Синю гілку метро у Києві не встигнуть відремонтувати за 6 місяців
Синю гілку метро у Києві не встигнуть відремонтувати за 6 місяців

Ремонт аварійної ділянки синьої гілки київського метрополітену між станціями "Либідська" та "Деміївська" планують завершити восени цього року.
30.01 — 560

Київський метрополітен вважає, що вартість проїзду перевищує 30 гривень
Київський метрополітен вважає, що вартість проїзду перевищує 30 гривень

Обґрунтований тариф на проїзд у Київському метро перевищив 30 грн.
18.01 — 695