Контракти.ua

399  —  12.07.23
"Радянські і близько не стоять": які переваги БМП M2 Bradley на полі бою

Наприклад, одного разу екіпаж та десант Bradley залишилися цілими після прямого влучання ворожого "Граду" по машині.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла про переваги американських бойових машин піхоти M2 Bradley на полі бою. Пише ТСН. 

Маляр нагадала, що Міноборони США оголосило додатковий пакет допомоги Україні у сфері безпеки та оборони, в якому, зокрема, є бойові машини піхоти M2 Bradley.

Bradley забезпечена 25-мм автоматичною гарматою Бушмастер із боєкомплектом у 900 набоїв, пусковою установкою TOW та 7,62-мм кулеметом. Бронебійний снаряд гармати здатен пробивати до 66 мм броні, чого достатньо для знищення БМП-1/2 із дистанції до 2 кілометрів.

За словами заступниці міністра, першу партію машин Україна отримала взимку 2023 року.

"Основне завдання БМП на полі бою – це вогнева підтримка та транспортування піхоти, з якими M2 Bradley справляється на відмінно. Ще один важливий фактор, що робить цю бойову машину насправді цінною для наших військових – захищеність", – каже Маляр.

Заступниця міністра розповіла про випадок, коли екіпаж і десант Bradley залишилися цілими після прямого влучання ракети "Граду" по машині.

Інший випадок, де Bradley підірвався на протитанковій міні та отримав пряме влучання протитанкового кумулятивного боєприпасу в башту. Екіпаж і десант не постраждали.

"Як зазначають українські захисники, радянські БМП за рівнем захисту навіть близько не стоять з американським аналогом", – передає їхні слова Маляр.

Нагадаємо, Сполучені Штати у п’ятницю, 7 липня, оголосили про виділення Україні чергового пакету військової допомоги. Він включає артилерійські снаряди, зокрема касетні боєприпаси, ракети для систем Patriot і HIMARS, БМП Bradley, БТР Stryker, а також інше озброєння та боєприпаси.