Контракти.ua

1759  —  11.07.23
"Виловлюєте, як собак": в Одесі жінка в маршрутці криками захищала чоловіка від повістки

В Одесі виник черговий конфлікт через повістки для військовозобов’язаних.

У Мережі користувачі поширили відео, на якому людина у військовій формі зайшла до маршрутки та спілкується з чоловіком (пасажиром). Військовий, який, ймовірно, є представником військкомату, жестом дає зрозуміти, що пасажирові треба вийти з автобуса та водночас каже, що він, пасажир, затримує інших пасажирів. Пише ТСН. 

На відео чутно голос жінки-пасажирки, яка обурено звертається до військового: "Ти подивись на нього. Ви повинні до військкомату викликати, а не виловлювати по під’їздах, як собак".

Водночас чоловік-пасажир, до якого підійшов військовий, каже: "Мені треба їхати на роботу, треба начальнику сказати. Я даю тобі дозвіл переписати тут мої дані". При цьому він тримає в руках документ.

В розмову знову втрутилася жінка, яка, звертаючись до військового, сказала: "Військкомат повинен дати йому повістку, а не ви. В автобусі виловлюєте, як собак".

Відео закінчується тим, що військовий іде на вихід.

Керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в коментарі для ТСН.ua підтвердила, що в регіоні триває оповіщення військовозобов’язаних.

"Рядова ситуація, звичайна робота. Ніякого порушення законодавства не було. Триває робота з оповіщення, в тому числі в транспортних засобах ", - повідомила нам Наталія Гуменюк.

Нагадаємо, депутатам Львівської облради вручили повістки до ТЦК під час сесії.