Контракти.ua

329  —  10.07.23
За три роки українці відкрили рекордну кількість ФОПів
За три роки українці відкрили рекордну кількість ФОПів

У червні було зареєстровано понад 31 тисячу фізосіб-підприємців. Це рекордна кількість за останні три роки.

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними Опендатабот.

Загалом за перше півріччя 2023 року українці відкрили трохи менш як 134 тисяч нових справ, що становить майже 70% від кількості відкритих ФОПів за весь 2022 рік.

У першій половині 2023 року перше місце посіла роздрібна торгівля – нею офіційно почали займатися понад 38 тисяч українців.

Другим за популярністю залишається КВЕД "Комп’ютерне програмування, консультування та пов’язана з ними діяльність", який був найпопулярнішим до початку повномасштабної війни. Цьогоріч у цій сфері власну справу розпочало вже 12 тисяч підприємців.

На третьому місці "Надання інших індивідуальних послуг" – у цій сфері розпочали працювати понад 8 тисяч ФОПів.

Серед регіонів лідером за кількістю новостворених справ у першому півріччі став Київ – трохи більше ніж 19 тисяч. Друге і третє місце посіли Дніпропетровська та Львівська області – майже 12 тисяч та понад 10 тисяч ФОПів відповідно.

Найгірші показники реєстрації – у тих регіонах, які повністю або частково окуповані та на території яких наразі відбуваються бойові дії.

Статьи по теме
Держборг України перевищив 6 трлн грн
Держборг України перевищив 6 трлн грн

Державний та гарантований державою борг України на 30 квітня 2024 року становив 6 трлн 10 млрд гривень або 151,52 млрд доларів.
28.05 — 268

Dragon Capital: чиновників чеках скорочення видатків, а бізнес – збільшення податків
Dragon Capital: чиновників чеках скорочення видатків, а бізнес – збільшення податків

Фінансова допомога від партнерів підтримуватиме стійкість економіки України в цьому році. Міжнародні партнери схвалили нові пакети допомоги, що дозволить країні отримати близько $37 млрд зовнішнього бюджетного фінансування у цьому році. Хоча схвалення пакетів підтримки суттєво затрималось, цих коштів буде достатньо, щоб втримати резерви НБУ близько поточних рекордних рівнів $43 млрд та профінансувати дефіцит бюджету без емісійного фінансування.
28.05 — 232

ВВП України зросте на 4% у 2024 році – Dragon Capital
ВВП України зросте на 4% у 2024 році – Dragon Capital

Dragon Capital зберігає прогноз зростання ВВП у 2024 році на рівні 4%.
28.05 — 177