Контракти.ua

823  —  02.07.23
Укрпошта підвищила низку тарифів
Укрпошта підвищила низку тарифів

З початку липня (з першого числа поточного місяця) "Укрпошта" збільшила вартість відправлень "Укрпошта Експрес" у середньому на 10 грн для пересилання в межах однієї області та на 8 грн для пересилання в межах всієї країни.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Також з 1 липня діятимуть нові тарифи на послуги "Укрпошта Стандарт", де середнє підвищення становить 7 грн на доставку по Україні, а в межах окремої області – 10 грн.

В "Укрпошті" нагадали, що клієнти сплачують тільки за фактичну вагу відправлення.

"Наприклад, раніше вартість доставки відправлення вагою до 1 кг у межах України становила 35 грн, а після перегляду тарифів вона збільшиться до 42 грн. А доставка посилки вагою від 5 до 10 кг тепер коштуватиме 70 грн, порівняно з попередніми 60 грн – до перегляду тарифів", – пояснили в компанії.

Крім того, впроваджено зміни й для інших послуг. На 5 грн зросте вартість послуги "Укрпошта Документи" та вартість кур’єрського забору або доставки.

Для корпоративних клієнтів "Укрпошти" продовжує діяти гнучка система знижок.

Починаючи з 1 липня також будуть внесені зміни у вартість на доставку "дрібних пакетів рекомендованих" на всі зони та на доставку посилок до семи країн Близького Сходу, зокрема Алжиру, Афганістану, Катару, Кувейту, Оману, Саудівської Аравії та Тунісу. Ці зміни становитимуть 10% від поточних тарифів. Це перший перегляд цін на міжнародну доставку, який обумовлений зовнішніми факторами.

Статьи по теме
Як зміняться у жовтні тариф на світло, субсидія на опалення та надбавки до пенсії
Як зміняться у жовтні тариф на світло, субсидія на опалення та надбавки до пенсії

У жовтні має стартувати опалювальний сезон, тому комунальні платежі українців зростуть і зміниться розмір субсидій. При цьому підвищення тарифів ЖКГ не планується, а для окремих споживачів почне діяти пільгова ціна на світло.
28.09 — 276

Як зараз відбувається реструктуризація боргів за комуналку
Як зараз відбувається реструктуризація боргів за комуналку

Уряд України дозволив відключати світло побутовим споживачам, які систематично не сплачують платіжки та накопичили борги. Кабмін зняв мораторій на припинення надання житлово-комунальних послуг. Саме тому тепер боржникам можуть відключати електроенергію.
12.05 — 276

НБУ заклав у прогноз інфляції різке підвищення цін на електроенергію для населення
НБУ заклав у прогноз інфляції різке підвищення цін на електроенергію для населення

Національний банк прогнозує, що очікуване підвищення тарифів на електроенергію стане вагомим проінфляційним чинником.
03.05 — 399