Контракти.ua

374  —  28.06.23
НАТО готове захищатися від Білорусі та РФ – Столтенберг
НАТО готове захищатися від Білорусі та РФ – Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про готовність Північноатлантичного альянсу захищати всі країни, що входять до блоку, від потенційних нападів з боку Білорусі та Росії.

Про це повідомляє CNN.

На спільній прес-конференції з лідерами семи країн Альянсу в Гаазі (Нідерланди) він зазначив, що до Москви та Мінська було направлено чіткий сигнал про те, що "НАТО існує для захисту кожного союзника, кожного сантиметра території НАТО".

Як наголосив Столтенберг, Північноатлантичний альянс готовий захищати своїх членів від Білорусі та РФ.

Також генсек НАТО заявив, що події, пов'язані із повстанням найманців засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, є "внутрішньою справою Росії".

Додамо, що представники країн НАТО на конференції, відповідаючи на запитання журналістів про можливі проблеми безпеки, які можуть виникнути у зв'язку з перекиданням до Білорусі "вагнерівців", зазначили, що ще рано робити якісь остаточні висновки.

Статьи по теме
Посли НАТО обрали генсека: всі деталі
Посли НАТО обрали генсека: всі деталі

Посли НАТО затвердили кандидатуру прем'єр-міністра Нідерландів на посаду керівника Альянсу.
27.06 — 248

"Нова кров" для НАТО. Топ-5 викликів перед майбутнім генсеком Рютте та на що чекати Україні

Наступним генсеком НАТО стане нинішній прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте. Очікується, що фінальне рішення ухвалять на липневому саміті у Вашингтоні.
22.06 — 219

"Ми - не сторона конфлікту". У НАТО поставили крапку щодо відправки військ до України

НАТО не буде відправляти свої війська на територію України. Але країни Альянсу зобов'язалися навчати українських військових.
18.06 — 244