Контракти.ua

378  —  27.06.23
Напроти Путіна кожен поставив позначку, що це збитий льотчик, - ГУР
Напроти Путіна кожен поставив позначку, що це збитий льотчик, - ГУР

Після перевороту в Росії, який організував власник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин, російський диктатор Володимир Путін остаточно втратив свій імідж.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на представника ГУР Андрія Юсова в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що з міжнародними злочинцями мало хто хоче спілкуватися - навіть країни, де демократичні цінності стоять не в першому ряді.

Юсов додав, що особливо немає бажання серйозно працювати з диктаторами, якщо вони не контролюють ситуацію у власній країні. При цьому формально партнери РФ або країни, які все ще підтримують з нею якусь комунікацію заявляють, що бунт Пригожина - це внутрішня російська справа і нічого не сталося.

"Звичайно, напроти умовного Путіна кожен поставив позначку, що це збитий льотчик. Це людина, образ, який втратив імідж особи, яка, так, кривавий вбивця, злочинець, але він контролює величезну територію, ядерну зброю, фінансово-економічні питання. Всі переконались, що це не так. Всі переконались, що і король голий і будинок картковий", - сказав представник ГУР.

Юсов додав, що переворот у Росії безумовно буде мати подальші катастрофічні наслідки для режиму Путіна.

Переворот в Росії

Між власником ПВК "Вагнера" Євгеном Пригожиним та міністром оборони РФ Сергієм Шойгу вже кілька місяців триває конфлікт. На вихідних Пригожин заявив, що війська армії РФ нібито вдарили по тилу його найманців та почав похід на Москву.

Вночі 24 червня ватажок ПВК заявив, що його війська перетнули держкордони РФ та зайняли військові об'єкти в Ростові.

Проте ввечері після переговорів з лідером білоруського режиму Олександром Лукашенком Пригожин несподівано вирішив припинити свій бунт і похід на Москву.

Тим часом аналітики ISW вважають, що бунт в Росії показав слабкість Кремля, і, найімовірніше, завдасть істотних збитків зусиллям країни-агресора у її війні проти України.

Статьи по теме
Росія вербує на війну сирійців, до схеми причетні турфірми, - ГУР
Росія вербує на війну сирійців, до схеми причетні турфірми, - ГУР

Росія вербує на війну проти України найманців у Сирії. Їм за прискореною процедурою видають російські паспорти.
08.02 — 215

Росія щомісяця мобілізує на війну в Україні понад 20 тисяч осіб, - ГУР
Росія щомісяця мобілізує на війну в Україні понад 20 тисяч осіб, - ГУР

Росіяни продовжують проводити мобілізацію на війну проти України. Наразі її темпи становлять понад 20 тисяч осіб на місяць.
24.10.23 — 314

Путін та Пригожин очолюють список людей, яких Україна хоче ліквідувати, - ГУР
Путін та Пригожин очолюють список людей, яких Україна хоче ліквідувати, - ГУР

Україна має умовний список людей, яких бажає ліквідувати. Його очолює російський диктатор Володимир Путін. Окрім нього туди входить засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин, міністр оборони РФ Сергій Шойгу та інші відповідальні за вторгнення в Україну.
25.05.23 — 512