Контракти.ua

3956  —  25.06.23
Мета - 2 мільйони гривень. Скільки років потрібно збирати на квартиру в Києві
Мета - 2 мільйони гривень. Скільки років потрібно збирати на квартиру в Києві

Купити власну квартиру в Києві мріє багато людей. Зараз у столиці вибір різноманітного житла справді великий: від бюджетних квартир до дорогих, від економ-варіантів смарт-житла до пентхауса на 6 кімнат з видом на Дніпро або центр міста.

Але скільки треба збирати на квартиру в Києві, якщо ви хочете купити хоча б одну із бюджетних квартир?

РБК-Україна порахувало, скільки треба відкладати на житло в Києві при різному рівні зарплат.

Скільки років треба відкладати на квартиру в Києві

Бюджетні, але доволі пристойні варіанти житла в Києві можна знайти за 2 мільйони гривень або близько 54 тисячі доларів. За таку вартість є однокімнатні квартири, зокрема в новобудовах. Якщо у вас є така сума і ви хочете квартиру в новому будинку, треба окремо відкласти ще кошти на ремонт, меблі та побутову техніку.

Водночас за 2 млн грн або 54 000 доларів є квартири на вторинному ринку, куди відразу можна заїхати й жити. Можна знайти й двокімнатні. Такі пропозиції є у багатьох районах: Шевченківському, Дарницькому, Подільському та інших:

Отже, скільки треба відкладати гроші, щоб купити бюджетну невелику квартиру в Києві за умови, що ви відкладатимете всі до копійки кошти, які заробляєте?

  • при зарплаті 15 тис грн: 133 місяці або 11 років;
  • при зарплаті 30 тис грн: 67 місяців або 5,5 років;
  • при зарплаті 50 тис грн: 40 місяців або 3,3 роки.

Якщо у вас немає можливості відкладати всю зарплатню, цей процес явно затягнеться на довше.

Відзначимо, ринок нерухомості по всій країні продовжує переживати непрості часи через військове вторгнення Росії. Але якщо раніше попит на оренду колосально впав, бо багато людей виїхало за кордон, то зараз орендувати житло планує все більше українців. Ми писали, скільки коштує орендувати квартиру в Києві.