Контракти.ua

352  —  24.06.23
Доходи бюджету України в травні зросли на 45%
Доходи бюджету України в травні зросли на 45%

Доходи державного бюджету України за підсумками травня місяця у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросли на 45%.

"У 2023 році ми маємо набагато кращі фінансові результати, ніж рік тому. Завдяки потужній фінансовій підтримці та комплексним заходам, впровадженим урядом України, ми забезпечуємо збалансованість бюджету та фінансування критично важливих видатків, насамперед у соціальній сфері. Монетарна та фіскальна політики контрольовані", – повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко.

За його словами, міжнародна підтримка залишається важливою для України. Партнери запевнили, що нададуть загалом $42,5 млрд прямої бюджетної допомоги протягом поточного року.

Станом на сьогодні Україна отримала близько $22 млрд зовнішнього фінансування на пріоритетні потреби держбюджету у 2023 році. Також Мінфін вже активно працює з партнерами над забезпеченням потреб держбюджету у 2024 році.

Також Сергій Марченко розповів про вже існуючі інструменти залучення коштів на відбудову. Світовий банк створив ефективні механізми для залучення допомоги, такі як трастовий фонд URTF та спеціальна програма SPUR. Європейський інвестиційний банк схвалив Ініціативу ЄС для України – нову схему фінансування реконструкції та відновлення в Україні. ЄБРР створив Антикризовий фонд ЄБРР зі спеціальним фокусом на Україну.

Статьи по теме
ВВП України у серпні зріс на 3,5%
ВВП України у серпні зріс на 3,5%

У серпні 2024 року внутрішній валовий продукт України зріс на 3,5% порівняно з відповідним періодом торік.
18.09 — 168

Рада підтримала збільшення бюджету на 500 мільярдів для військових потреб
Рада підтримала збільшення бюджету на 500 мільярдів для військових потреб

Верховна Рада ухвалила в цілому закон про збільшення бюджету на 2024 рік на 500 млрд грн на військові потреби.
18.09 — 141

Комітет Ради підтримав підвищення податків
Комітет Ради підтримав підвищення податків

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради схвалив проєкт змін до Податкового кодексу. Крім населення підвищений податок платитимуть банки.
16.09 — 219