Контракти.ua

425  —  22.06.23
ООН додала Росію до «списку ганьби»
ООН додала Росію до «списку ганьби»

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш 22 червня засудив Росію за вбивство 136 дітей в Україні у 2022 році, додавши її збройні сили до глобального списку правопорушників.

Про це йдеться у доповіді Раді Безпеки ООН, з якою ознайомилося агентство Reuters.

ООН також підтвердила, що російські збройні сили та пов'язані з ними групи покалічили 518 дітей і здійснили 480 нападів на школи та лікарні. Згідно з доповіддю, російські збройні сили також використовували 91 дитину в якості живого щита.

При цьому у доповіді також зазначено, що українські збройні сили вбили 80 дітей, покалічили 175 дітей і здійснили 212 нападів на школи та лікарні. Збройні сили України не внесені до глобального списку порушників.

У доповіді Гутерріш заявив, що він «особливо шокований» великою кількістю вбитих і покалічених дітей, а також нападами на школи і лікарні з боку російських збройних сил. Він також сказав, що «особливо стурбований» великою кількістю таких злочинів проти дітей з боку українських збройних сил.

Щорічна доповідь Гутерріша Раді Безпеки, що складається з 15 членів, про дітей і збройні конфлікти охоплює вбивства, каліцтва, сексуальне насильство, викрадення або вербування дітей, відмову в доступі до допомоги та обстріли шкіл і лікарень.

Статьи по теме
Погані новини для росіян: на Курщині починається нова операція ЗСУ
Погані новини для росіян: на Курщині починається нова операція ЗСУ

Керівник ЦПД РНБО зазначив, що через небажання Кремля закінчити війну, росіяни будуть гинути вже на своїй землі.
16.09 — 378

У Зеленського спростували інформацію
У Зеленського спростували інформацію "Bild" про План перемоги, який нібито передбачає заморозку війни

В Офісі президента спростували повідомлення німецької газети "Bild" про те, що президентський "План перемоги" нібито передбачає заморозку війни.
15.09 — 181

Коли Україна вступить до ЄС: Шмигаль заінтригував заявою
Коли Україна вступить до ЄС: Шмигаль заінтригував заявою

Голова уряду наголосив, що вступ до Євросоюзу має бути невід’ємною частиною справедливого миру.
13.09 — 272