Контракти.ua

435  —  20.06.23
Україна відновлює велику приватизацію
Україна відновлює велику приватизацію

Президент Володимир Зеленський 20 червня підписав закон про відновлення великої приватизації/

Аукціони з продажу великих державних активів на період воєнного стану було заблоковано відповідним законом у червні минулого року.

Рада розблокувала велику приватизацію 30 травня. Законопроєкт №8250 дозволяє проводити приватизаційні аукціони з продажу великих державних активів (велика приватизація), дає старт реорганізації структури Фонду держмайна (ФДМ) та визначає розпорядника підсанкційним майном.

Відтепер голова Фонду отримує право самостійно призначати та звільняти заступників. Крім того, 12 регіональних відділень-окремих юросіб стануть структурними підрозділами ФДМ. Це дозволить створити механізми встановлення ринкових зарплат та КРІ в усіх регіонах.

Фонду держмайна за рішенням Вищого антикорупційного суду буде передано майно, на яке накладено санкції. Фонд зможе ухвалювати управлінські рішення (приватизація, продаж, оренда чи управління), а кошти будуть спрямовані до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Також закон:

забороняє обіймати посади керівників держпідприємств та членів наглядових рад підсанкційним особам та громадянам країн-агресорів;

скасовує процедуру узгодження директорів держпідприємств в управлінні ФДМ з місцевою владою;

усуває обмеження щодо терміну оренди державного майна на період дії воєнного стану.

Статьи по теме
Дефіцит держбюджету сягнув 1,5 трлн грн
Дефіцит держбюджету сягнув 1,5 трлн грн

Дефіцит державного бюджету сягає 1,5 трлн грн (або 23% ВВП) за 2024 рік.
12.05 — 173

Військові зможуть порахувати свою зарплатню онлайн
Військові зможуть порахувати свою зарплатню онлайн

Міністерство оборони запустило в роботу онлайн-калькулятор, в якому військовослужбовці зможуть самостійно розрахувати своє грошове забезпечення.
04.05 — 199

Мінекономіки прогнозує цьогорічне зростання ВВП на 4,6%
Мінекономіки прогнозує цьогорічне зростання ВВП на 4,6%

Попри війну українська економіка у 2024 році, ймовірно, зросте приблизно на 4,6%, хоча російські ракетні обстріли можуть погіршити цей показник.
02.05 — 168