Контракти.ua

1412  —  20.06.23
Ходять п'яні та похмурі: чиновники Путіна у Кремлі почали масово вживати алкоголь - The Telegraph
Ходять п'яні та похмурі: чиновники Путіна у Кремлі почали масово вживати алкоголь - The Telegraph

Російські чиновники почали масово випивати та вживати алкоголь.

У Кремлі російські високопосадовці почали активніше вживати алкоголь через контрнаступ ЗСУ. Путінські прихвостні почали випивати ще від ранку та часто приходять на зустрічі нетверезими. Пише ТСН. 

Про це пише The Telegraph.

За даними журналістів з посиланням на свої джерела, Кремль подвоїв норму вина для російських чиновників, щоб полегшити стрес від контрнаступу України.

Джерела повідомили емігрантському новинному сайту "Верстка", що російські урядовці стали потягувати коньяк протягом дня і з'являтися на зустрічі п'яними і похмурими.

"Не всі починали свій день з чарки горілки, але зараз я знаю набагато більше людей, які так роблять. Для декого чарка перетворилася на пляшку", - кажуть джерела видання у Кремлі.

Особливо почастішали випадки пияцтва серед російських урядовців з березня, коли Україна почала говорити про запланований контрнаступ, а Путін був оголошений у розшук Міжнародним кримінальним судом.

Кремль нещодавно збільшив норму вина на офіційних банкетах до двох пляшок на людину. Розповіді про надмірне вживання алкоголю серед еліти перегукуються з повідомленнями про те, що закупівлі горілки та антидепресантів різко зросли після того, як Путін віддав наказ про вторгнення в Україну минулого року.

Тим часом Михайло Мурашко, міністр охорони здоров'я Росії, закликав громадськість менше пити після смерті цього місяця щонайменше 36 осіб у центральній Росії після вживання сидру, який був отруєний метанолом.

Проте урядовці не демонструють жодних ознак зменшення власного споживання, незважаючи на заяви про те, що вони "пропускають або зривають зустрічі, вживають заборонені речовини та відвідують заходи у нетверезому стані".

Диктатор Путін ж поки не прикладався до пляшки.

Нагадаємо, російська еліта побоюється, що через контрнаступ ЗСУ для Путіна зростають політичні ризики.