Контракти.ua

1261  —  19.06.23
Власники продають нерухомість, а пляжі стоять порожні: як проходить курортний сезон у Криму
Власники продають нерухомість, а пляжі стоять порожні: як проходить курортний сезон у Криму

Ймовірно, що курортний сезонний у Криму так і не розпочнеться повноцінно.

Попри початок літнього курортного сезону пляжі у Криму залишаються порожніми. Через страх перед настанням ЗСУ, а також через відсутність води через підрив Каховської ГЕС росіяни не їдуть на півострів. Пише ТСН. 

Про це йдеться у матеріалі OBOZREVATEL.

Як зазначається, готелі заповнені на 30-40%, водночас власники апартаментів та мініготелів почали розпродувати нерухомість.

Ймовірно, що курортний сезонний у Криму так і не розпочнеться повноцінно.

"Вода прогрілася до 21-22 градусів, купатися можна, але практично всі лежаки на пляжі порожні. А на пісочку гріється кілька десятків людей", - йдеться у повідомленні.

Раніше в цей час Алушта була переповнена туристами. Мешканець Воронежа Микола розповідає:

"Я вважаю, що мені пощастило цього року. Ніколи ще не бачив такого порожнього Криму. Раніше в цей час в Алушті, куди я люблю їздити, місця потрібно було займати з самого ранку. А тепер вийшов у будь-яку годину, а тут простір ".

Тепер він хвилюється, що будь-якої години йому доведеться терміново бігти додому.

"Ціни на житло можна збивати, тому що охочих відпочивати тут немає. Я, наприклад, в Алушті зняв кімнату із зручностями, кондиціонером та мікрохвильовою піччю за 800 рублів (350 грн) на добу. Це дуже дешево. Власниця хотіла 1200 рублів (525 грн), але погодилася поступитися", – ділиться Микола.

У Ялті ціна на місце у кімнаті стартує від 600 руб. (260 грн. – Ред.). За квартиру в новому ЖК неподалік моря просять 4000-5000 руб. (1750-2200 грн. – Ред.) у червні.

Порожніми залишаються також кафе, ресторани вздовж набережної Ялти.

Крім того, через підрив росіянами Каховської ГЕС окупанти у Херсонській області та Криму потерпають від епідемії холери. Цілі підрозділи з херсонського напрямку, розташовані вздовж Північно-Кримського каналу, втрачають боєздатність та вивозяться в тил для лікування.