Контракти.ua

417  —  19.06.23
У Росії на матір загиблого строковика написали донос про "дискредитацію армії": тепер її судитимуть
У Росії на матір загиблого строковика написали донос про

Росіянка в інтерв'ю необачно назвала війну війною, а не "спеціальною військовою операцією".

У Росії поліція склала протокол за статтею адміністративного кодексу про “дискредитацію” російської армії на жінку, син якої перебуваючи на строковій службі загинув наприкінці 2022 року, начебто, на кордоні з Україною — в Бєлгородській області РФ. Пише ТСН. 

Як повідомляє Telegram-канал “Подъем", на росіянку написали донос після її інтерв'ю “Новій газеті. Європа”.

“У доносі були надруковані такі мої слова: “Коли почалася війна, я дивилася телевізор, переживала за чужих, плакала. Коли сина в армію забрали та з військової частини перекинули на кордон України, я почала більше переживати та плакати”. Очевидно, протокол через одне слово. Мені дуже боляче і прикро”, - прокоментувала росіянка, яка необачно назвала війну війною, а не "спеціальною військовою операцією".

За інформацією порталу 72.ru, донос на росіянку написала така собі Ганна Коробкова, яка називає себе професійною донощицею, регулярно скаржиться в поліцію та інших росіян з антивоєнною позицією і якось хвалилася, що лише у 2022 році нібито написала понад 700 доносів.

Нагадаємо, раніше до відомої в соцмережах московської кондитерки Анастасії Чернишової, яка випікає торти з антивоєнними написами, прийшла поліція. На неї склали протокол про адміністративне правопорушення за статтею КоАП РФ про дискредитацію армії.