Контракти.ua

381  —  16.06.23
Укренерго почало обмежувати електропостачання для промислових споживачів
Укренерго почало обмежувати електропостачання для промислових споживачів

У Полтавській області запроваджено обмеження споживання електроенергії для промисловості, побутові споживачі не обмежуються.

Як повідомили у пресслужбі оператора енергосистеми НЕК "Укренерго", обмеження пов'язане з пошкодженням мереж, виробництво електроенергії наразі повністю забезпечує потреби споживачів.

"Мережі після масованих ударів росіян все ще відновлюються і наразі у цьому регіоні не можуть забезпечити у повній мірі споживання промисловості, яке починає поступово зростати. Ми робимо все, щоб прискорити відновлення, але завдані ворогом пошкодження безпрецедентні і вимагають значного часу для відновлення", – пояснили в компанії.

Водночас експорт та імпорт електроенергії відсутні.

В Укренерго запевнили, що виробництво електроенергії забезпечує потреби споживачів, однак через ремонти на енергоблоках, а також зниження водопілля електростанції мають обмежені можливості для забезпечення потреб споживачів у вечірні години найбільшого споживання. Тому споживачів закликають ощадливо споживати електроенергію у вечірні години з 19:00 до 22:00.

Статьи по теме
Яким буде дефіцит енергогенерації взимку
Яким буде дефіцит енергогенерації взимку

Вірогідний дефіцит в енергосистемі до початку грудня поточного року, який неможливо повністю покрити імпортом, складе близько 4 ГВт. При цьому підготувати до роботи вітчизняні енергетики зможуть, з урахуванням відновленої генерації, приблизно 14-15 ГВт генерувальних потужностей.
18.09 — 219

Cьогодні відключення світла не планується
Cьогодні відключення світла не планується

У понеділок, 16 вересня, заходи обмеження споживання електроенергії не прогнозуються.
16.09 — 168

У неділю будемо зі світлом
У неділю будемо зі світлом

У неділю 15 вересня не планується застосування графіки погодинних відключень електроенергії.
14.09 — 136