Контракти.ua

337  —  17.06.23
Активізація на двох наративах: в Міноборони пояснили, по чому б'є російська пропаганда
Активізація на двох наративах: в Міноборони пояснили, по чому б'є російська пропаганда

Зокрема, фейками про нібито "шалені" втрати ЗСУ Кремль хоче посіяти в Україні паніку

На тлі українського контрнаступу знову активізувалася російська пропаганда. Пише ТСН. 

По чому зараз б'є роспропаганда, розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Ми помітили їх (російських пропагандистів, – Ред.) активізацію фактично по двох наративах. Вони намагаються поширити інформацію про нібито величезні втрати з нашого боку... І вони намагаються дискредитувати західну допомогу", – каже Маляр.

За її словами, фейками про нібито "шалені" втрати ЗСУ Кремль хоче посіяти в Україні паніку, хочуть зірвати мобілізаційні процеси і навпаки підбадьорити своїх.

"Але якщо у них просто є якісь фейки, то у нас є дані... Наші втрати неспівмірно менші. Що стосується зброї, тут зрозуміло, росіяни не зацікавлені в тому, щоб ми отримували допомогу. Їхня задача дискредитувати зброю, як всередині нашої країни, так і для західних суспільств, але їм це так само не вдається... Наші втрати значно менші російських. Ми знищуємо набагато більше їхньої техніки і озброєння", – запевнила Маляр.

Зазначимо, що дуже часто повідомлення так званих "військкорів" РФ про нібито втрати України на фронті є відвертими фейками. Недавно окупанти похвалились, що знищили дроном український танк. Насправді це згорів дерев'яний макет.

Нагадаємо, що після фейків про нібито загибель на фронті Залужного та Сирського окупанти і знову розганяють фейк – цього разу про "поранення" керівника ГУР Кирила Буданова.

Раніше окупанти запевняли, що Залужний "отримав травму голови та осколкові поранення внаслідок російського ракетного удару по командному пункту під Херсоном на початку травня", і навіть якщо виживе, то буде "недієздатним". Головком розвіяв ці чутки і записав відеозвернення, в якому видно, що він живий та здоровий.