Контракти.ua

904  —  14.06.23
Автопаливо почне дорожчати найближчими днями
Автопаливо почне дорожчати найближчими днями

Довоєнні податки повертаються з 1 липня, проте на АЗС почнуть до цього готуватися заздалегідь – паливо зросте в ціні вже найближчим часом, щоб оператори могли закупити нову партію та торгувати без перебоїв.

Про це повідомив засновник групи "Прайм" Дмитро Леушкін на сторінці у Facebook.

За його словами, мережі АЗС почнуть підвищувати ціни на пальне з середини червня через те, що з 1 липня повертається 20% ПДВ на паливо та акциз, який діяв до війни.

"Нас чекає зростання цін від 7 до 10 гривень, залежно від котирувань на той момент... зростання цін на стелах буде не пропорційне зростанню самого пального, частину компенсують зниженням маркетингових знижок. Умовно це буде виглядати як три-п'ять гривень на стелі прикрутять решту відріжуть від будь-яких бонусів", - написав експерт.

Він також наголосив, що це означає сплеск цін на все, включаючи тарифи на перевезення.

Оскільки пальне почне дорожчати найближчими днями, то запастись дешевим паливом не вийде. До того ж бажання багатьох українців, компаній та аграріїв встигнути закупити дешевше паливо ще більше "розігріє" ринок.

"Однозначно у всіх компаній є логістичне плече, грубо кругообіг бензовозу становить тиждень... і до двох. Залежно від черг на кордонах, довжини колії та інших факторів. Тож і свято цін теж розпочнеться за два тижні до сакральної дати 1 липня. Не різко, але поступово та з прискоренням", - додав він.

Статьи по теме
Бензин дорожчає майже місяць: у чому причина
Бензин дорожчає майже місяць: у чому причина

Ціни на бензин та дизельне паливо в Україні за останній місяць зросли на 2-3 гривні. Така ситуація може бути пов'язана з кількома причинами.
12.04 — 173

Газ в Україні дешевшає п'ятий місяць поспіль: скільки коштує паливо
Газ в Україні дешевшає п'ятий місяць поспіль: скільки коштує паливо

Мінекономіки оприлюднило фактичну ціну реалізації природного газу в Україні за березень 2024 року. Вартість становила 11 621,27 гривень за 1 тис. кубометрів без ПДВ, що на 4,6% менше, ніж місяцем раніше.
10.04 — 310

Бензин та дизель подорожчали в Україні за останній місяць: ціни на АЗС
Бензин та дизель подорожчали в Україні за останній місяць: ціни на АЗС

Роздрібні ціни на бензин, дизельне паливо в Україні зросли у березні 2024 року приблизно на 4%. Автогаз подорожчав менше.
30.03 — 199