Контракти.ua

4695  —  13.06.23
Кияни стали на захист підлітка з велосипедом, якого зацькували в тролейбусі: хлопчик отримав неочікуваний подарунок
Кияни стали на захист підлітка з велосипедом, якого зацькували в тролейбусі: хлопчик отримав неочікуваний подарунок

Керівник одного з велосипедних рухів в Україні після розголосу історії особисто приїхав до Тимофія з подарунками.

Новенький велосипед подарували кияни 13-річному Тимофію, який напередодні із двоколісним зайшов до громадського транспорту, а натовп на чолі з водійкою автобуса почав хлопця виганяти, бо нібито їхати з велосипедом там заборонено, йдеться в ТСН.

Відео сутички між дорослими та дитиною розлетілося Інтернетом, а заразом знайшлося чимало українців, які стали захищати Тимофія. “Я був просто в шоці, не очікував, що люди так підтримають”, - каже хлопчик.

Все сталося кілька днів тому, коли школяр зайшов до міського тролейбуса з власним транспортом, що стало дуже не до вподоби його водійці. Зчинився скандал. На захист хлопця став лише один чоловік. “Він захищав, єдиний, і пропонував заплатити за велосипед”, - розповідає юнак.

Школяр пояснює, що велосипед не його, віз дядькові. Колеса були пробиті, тягнути важко, тож вирішив кілька зупинок проїхати транспортом. “Але вона мені помахала, що “ні-ні”. Я не зрозумів, підсів. Сказали покинути, бо подумав, що не знав правила. Потім зайшов, погуглив, що можна, якщо не забруднює одяг, або заплатити за проїзд”, - каже хлопчик.

“Мене шокувало, що він спокійно стояв і каже - ось, в мене є, аж руки трусяться. Думаю, та я б послала, а я доросла людина, а він дитина, і він каже чому, а вона верещить”, - каже очевидиця Олена.

Саме вона відзняла й запостила сутичку в Інтернет, а під ним - уже тисячі коментарів обурених українців. Олена навіть особисто їздила до столичного депо дізнатися позицію “Київпастрансу”.

“Жодних причин застосовувати санкції до водійки не було. Вона діяла згідно вимог закону про правила перевезення велосипедистів”, - таку відповідь ТСН отримала від речника структури.

“В дитини, вона не просто везла велосипед, щоб покататися. Дитина рухалася додому, бо були спущені колеса. Працівник не надав дитині можливості доїхати до безпечного місця”, - наполягає адвокат Богдан Кушнір, який проаналізував ситуацію.

Керівник одного з велосипедних рухів в Україні після розголосу історії особисто приїхав до Тимофія з подарунками. “Це ліхтарик задній, передній, це ланцюг. Все це тобі на майбутній велосипед, нехай тобі служить. А з людьми - нехай еволюціонують”, - каже чоловік.

А ще запропонували роботу, на яку, якщо пройде співбесіду, Тимофій поїде уже відтепер на власному велосипеді.