Контракти.ua

112  —  09.06.23
Правила здорового зору, які має знати кожен
Правила здорового зору, які має знати кожен

Сучасний світ встановлює надзвичайно великі вимоги до нашого зору. На роботі чи на навчанні ми повинні годинами сконцентровано працювати за комп’ютером. Вільний час ми також частенько проводимо за екранами гаджетів, а це теж навантаження на очі. Додайте до цього регулярне недосипання та постійні нервові стреси і ви отримаєте потенційні проблеми з очима.

Річ у тім, що зорова система людини вкрай вразлива до негативного впливу і не пристосована до рівня навантажень, якому щоденно піддається у сучасних реаліях. Як наслідок проблеми із зором сьогодні має велика частка населення. За статистикою ВООЗ (Всесвітньої організації охорони здоров’я) станом на 2022 рік, ті чи інші проблеми з очима має близько 30% світового населення.

За такої ситуації кожен, кому не байдуже власне здоров’я, має ретельно дбати про стан своїх очей. Зокрема, потрібно знати правила здорового зору, а головне — їх дотримуватися. Ділимося кількома з них далі.

Щопівроку до лікаря-офтальмолога

Як часто ви відвідуєте офтальмологічний кабінет? Якщо менше, ніж один раз на рік, то це замало. Досить популярний серед широкого загалу міф про те, що регулярно ходити до офтальмолога потрібно лише тим, хто має діагностовані проблеми. Насправді ж це є необхідність для всіх. Перевірка зору має стати правилом та регулярно виконуватись.

Оптимально планувати візит до лікаря-офтальмолога один раз в рік. А якщо ваша професія пов'язана з постійною роботою за комп’ютером — один раз на півроку, адже ви в групі ризику.

Перевірка зору і комплексне обстеження очей необхідні для своєчасного виявлення будь-яких порушень та їх ефективного подальшого лікування.

Регульоване (помірне) навантаження

Саме регулярне перенавантаження зору є першопричиною багатьох проблем з очима. Восьмигодинний робочий день за комп’ютером — це великий стрес для зорової системи, а уявіть по 5 таких робочих днів щотижня. За таких навантажень на очі, лише питання часу, коли виникнуть проблеми.

В ідеалі необхідно мінімізувати присутність гаджетів у вашому повсякденному житті. 3-4 години на добу вважається допустимою нормою, більше вже шкідливо для очей. Але якщо за тих чи інших обставин це неможливо, фахівці радять дотримуватися наступних рекомендацій:

- працюючи за комп’ютером, обов’язково одягайте комп’ютерні окуляри для захисту очей;
робіть перерви від роботи щогодини, принаймні на 5-10 хвилин;
регулярно робіть гімнастику для очей;
подбайте, щоб ваше робоче місце було добре освітленим;
монітор комп’ютера повинен бути на рівні очей, не нижче і не вище;
монітор комп’ютера повинен бути на оптимальній відстані від очей (30-50 сантиметрів);
користуйтеся зволожувальними краплями для очей, щоб запобігти пересиханню очей.

Сонцезахисні окуляри

Окуляри від сонця це не просто модний аксесуар, а необхідність для захисту очей. Вони блокують ультрафіолетове проміння, що є небезпечним для зору. Тож у сонячну погоду, а особливо влітку, виходячи на вулицю не забувайте прихопити з собою сонцезахисні окуляри.

Статьи по теме
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание
Инверторы для газового котла и дома: как выбрать и на что обратить внимание

Современные технологии существенно облегчают жизнь и помогают поддерживать комфорт в доме, особенно когда речь идет о стабильности электроснабжения. Один из таких полезных приборов – инвертор для газового котла. В условиях нестабильного электропитания или отсутствия центрального энергоснабжения, инверторы становятся незаменимыми устройствами. Они не только обеспечивают бесперебойную работу котлов, но и помогают поддерживать электрические приборы в доме.
17.09 — 356

Де знайти офлайн магазини HARVEST?
Де знайти офлайн магазини HARVEST?

У сучасному світі, де онлайн-шопінг стає дедалі популярнішим, важко переоцінити задоволення від відвідування фізичних магазинів. Можливість доторкнутися до тканини, приміряти одяг та отримати професійну консультацію – це ті моменти, які створюють унікальний досвід покупок. Якщо ви шукаєте стильні та якісні аксесуари й одяг від HARVEST, то, безумовно, захочете відвідати один з офлайн магазинів. У цьому блозі ми розповімо, де саме ви можете знайти наші магазини.
12.09 — 414

Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства
Роль пакетов в повседневной жизни и особенности производства

Пакеты стали незаменимым элементом нашего быта. Ежедневно миллиарды людей по всему миру используют их для транспортировки продуктов, хранения вещей, упаковки подарков и многого другого.
11.09 — 389