Контракти.ua

546  —  10.06.23
Наказ віддавав особисто Путін: у ГУР розповіли подробиці про підрив Каховської ГЕС
Наказ віддавав особисто Путін: у ГУР розповіли подробиці про підрив Каховської ГЕС

Юсов наголосив, що Путін повинен відповідати за підрив Каховської ГЕС.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, що наказ про підрив Каховської ГЕС віддавав особисто диктатор Путін. Виконавцем була російська окупаційна армія. Пише ТСН. 

Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді".

Юсов переконаний, що наказ про підрив Каховської ГЕС віддавав особисто Путін, оскільки ніхто інший на подібний теракт не наважився б.

"Я можу свою особисту думку сказати. Оскільки цей теракт за масштабами можна порівняти з рішенням про повномасштабне вторгнення до України, то рішення ухвалював і віддавав остаточний наказ безпосередньо російський диктатор Путін. Жоден інший суб’єкт, жодна інша особа на території так званої Російської Федерації на себе таку відповідальність не взяла б", - сказав представник ГУР.

Юсов наголосив, що українській розвідці відомо, які підрозділи окупаційної армії дислокувалися біля Каховської ГЕС і що вони є причетними до теракту. Мінування, на його думку, здійснювали інші.

Як зазначається, згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду, підрив Каховської ГЕС підпадає під класифікацію "воєнного злочину". Юсов переконаний, що диктатора Путіна та його оточення за цей теракт потрібно судити в Гаазі.

Нагадаємо, що в ніч проти вівторка, 6 червня, російські окупанти підірвали Каховську ГЕС на Херсонщині.

Володимир Зеленський сьогодні, 8 червня, прибув із робочою поїздкою до Херсонської області. Там, зокрема, провели координаційну нараду щодо ліквідації наслідків підриву греблі Каховської ГЕС.