Контракти.ua

446  —  10.06.23
Росіяни відступають зі своїх позицій через сильні паводки: аналітики про ситуацію на Херсонщині
Росіяни відступають зі своїх позицій через сильні паводки: аналітики про ситуацію на Херсонщині

Окупанти також зазнають втрат у живій силі та техніці.

Масштабна повінь внаслідок руйнування дамби Каховської гідроелектростанції змусила російські війська відійти далі в тил на сході Херсонської області. Крім того, у ворога є деякі втрати в живій силі та техніці. Пише ТСН. 

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни.

ISW з посиланням на ЗСУ наголошують, що через затоплення передових позицій російські війська відійшли на відстань від 5 до 15 кілометрів від лінії фронту на річці Дніпро. Ймовірно, станом на 8 червня окупанти більше не займають Олешки на Херсонщині через значну повінь, що виникла в місті. До слова, за інформацією легітимної ОВА, середній рівень підтоплення в  області становить 5,61 м.

Крім того, Південне відділення ВГО "Ліси України" повідомило, що станом на вечір 7 червня повінь повністю відрізала Кінбурнську косу від материкової України. Російські війська раніше створили укріплені позиції на Кінбурнській косі. Наразі незрозуміло, чи залишилися на косі російські війська після затоплення.

Тим часом у Генштабі наголошують, що російська окупаційна армія зазнала втрат у живій силі та техніці внаслідок повені, особливо в 7-й повітряно-десантній (ВДВ) дивізії (Південний військовий округ) і 22-му армійському корпусі (Чорноморський флот, Південний військовий округ).

Аналітики наголошують: українські наступальні дії на півдні відбуваються успішно, а російські війська перебувають у обороні.

Зазначається, що ЗСУ продовжують завдавати ударів по тилових районах окупованого півдня Запорізької області. Російські та українські офіційні особи повідомили, що українські сили завдали удару по Токмаку 7 і 8 червня. Крім того, російські та українські джерела також повідомляли про вибухи в Бердянську 8 червня, а геолокаційні кадри показують великий стовп диму, що піднімається над містом.

Нагадаємо, станом на ранок 9 червня в Херсонській ОВА повідомили, що рівень води в регіоні впав за добу на 20 см. Затоплено 3624 домівки у 32 населених пунктах. Евакуйовано 2352 людини і близько 550 тварин.водночас російські війська обстріляли область 44 рази за 8 червня.