Контракти.ua

2225  —  10.06.23
Росія повернула на довоєнний рівень імпорт західної електроніки, необхідної для виготовлення зброї
Росія повернула на довоєнний рівень імпорт західної електроніки, необхідної для виготовлення зброї

Країна-агресор посилила свої зусилля, щоб обійти санкції країн Заходу.

Росія повернула на довоєнний рівень імпорт західних мікрочипів та електроніки, які потрібні РФ для продовження війни проти України. Пише ТСН. 

Про це заявив координатор із питань санкцій у Державному департаменті США Джим О'Браєн, якого цитує Politico.

"На початку цього року Росія змогла реімпортувати певні ключові категорії електроніки приблизно на довоєнному рівні", — сказав він.

Журналісти повідомили, що йдеться про мікросхеми, процесори та інтегральні схеми, які потрібні російському режиму для створення сучасної зброї. У Держдепартаменті заявили, що європейські фірми продають електроніку іншим країнам, які своєю чергою перепродають її Росії.

Посадовець зазначив, що Росія навчилася обходити санкції, тому це залишається проблемою. Наразі у США виявили, що серед країн, які продають Росії електроніку для війни проти України, є Грузія, Вірменія, Казахстан, ОАЕ та Туреччина.

Нагадаємо, раніше директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко заявив, що тільки повне ембарго на ввезення товарів до Російської Федерації може зупинити виробництво в державі-агресорі зброї, зокрема ракет, якими російська армія атакує українські міста.

Крім того, ми раніше інформували, що президент України Володимир Зеленський заявив, що він втомився від дій країн НАТО, які допомагають Росії обходити західні санкції.