Контракти.ua

1998  —  09.06.23
Кулеба про скандальну заяву ексведучого FoxNews: "Це просто негідник і українофоб"
Кулеба про скандальну заяву ексведучого FoxNews:

Міністр зазначив, що "завжди проти нас гратимуть, але головне – в кінці турніру пройти на перше місце, стати чемпіонами".

Голова МЗС України Дмитро Кулеба розкритикував ексведучого FoxNews Такера Карлсона, який звинуватив Київ у підриві Каховської ГЕС і "вбивстві населення". Пише ТСН. 

Про це Кулеба розповів у ефірі програми "Сніданок з 1+1" 8 червня.

"Карлсон – це просто негідник і українофоб. Він буде й надалі робити свою оцю брудну роботу. На жаль, тут можна його зупинити лише, напевно, якимись великими судовими штрафами за розповсюдження брехні, але це окремий процес", – сказав український міністр.

"Ми маємо зрозуміти одну просту річ – що це, як у футболі: не можна вийти одній команді на поле і самій із собою грати у футбол. Так само й тут. Завжди проти нас гратимуть. Ми маємо розуміти, що можемо десь програти, десь зіграти внічию, але головне – в кінці турніру пройти на перше місце, стати чемпіонами. Поки що ми йдемо попереду всіх", – зазначив Кулеба.

Він також прокоментував боротьбу України із ворожою пропагандою, вказавши на зовсім іншу стратегію держави, аніж поширення брехні.

"У нас немає таких грошей і ми не займаємося пропагандою в сенсі поширення брехні, щоб переконувати когось. У нас інша стратегія: по-перше, ми говоримо правду. Друге – ми працюємо з іншими лідерами думок. В нас є ті ж амбасадори United24 чи інші комунікаційні амбасадори, які просувають наші чесні наративи", – повідомив голова МЗС.

Він додав, що міжнародні партнери неодноразово називали президента Володимира Зеленського та Україну загалом "станом на сьогодні найкращими комунікаторами у світі".

Що сказав Такер Карлсон про Україну

Карлсон, якого у квітні звільнили з телеканалу FoxNews, запустив своє шоу у Twitter. Там він узявся поширювати російську брехню про те, що начебто це Україна підірвала Каховську ГЕС та газопровід "Північний потік". Карслон також насміхався над Зеленським, усіляко обзиваючи його, та звинуватив президента у "винищенні населення". Колишній телеведучий висміяв і американські медіа разом з політиками, які підтримують Україну у війні з Росією

Шоу Карлсона ретвітнув винахідник та мільярдер Ілон Маск. Він написав, що було б чудово, якби на платформі були шоу з усіх частин політичного спектру.

Зауважимо, що Карлсон — один із найвідоміших у США тамтешніх рупорів російської пропаганди. Після початку повномасштабного вторгнення РФ до України він поширював російські наративи, і журналіста активно цитували російські пропагандистські медіа.