Контракти.ua

567  —  09.06.23
Київрада ухвалила нововведення щодо укриттів: що зміниться
Київрада ухвалила нововведення щодо укриттів: що зміниться

Місто виділить додатково 750 мільйонів на облаштування та створення додаткових укриттів.

Відтепер кожне комунальне підприємство в Києві обов’язково повинне мати відповідального за укриття. Ця особа має стежити за станом і доступом до сховища – таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні Київради, йдеться в ТСН.

Нововведення передбачили і для укриттів, які перебувають у приватній власності – паркінги, підвали тощо. Таких у столиці щонайменше третина.

Якщо доступу до них не буде, кажуть у Київраді, представники міста та правоохоронці зможуть прийти, зрізати замок і впустити людей. А от власник нестиме відповідальність, адже за рішенням Київради, доступ до укриттів має бути безперебійним.

Водночас столичні депутати просять Кабмін і Верховну Раду додатково посилити відповідальність тих власників, які не впускають до сховищ людей.

Місто виділить додатково 750 мільйонів на облаштування та створення додаткових укриттів, а за нинішніми наглядатиме тимчасова контрольна комісія. До неї увійдуть депутати з усіх фракцій Київради, які залучатимуть працівників різних департаментів.

Спеціальна ж комісія вивчатиме як обставини трагедії в Деснянському районі, так і ситуації в інших районах столиці, де могли бути зловживання та порушення з укриттями. “ТКК чітко дасть відповіді, чітко вкаже винуватців, і вже на підставі цього будуть ухвалювати рішення кадрові, де наша відповідальність, вони будуть звільнені або нестимуть іншу відповідальність. А там, де будуть виявлені зловживання – такі матеріали будуть передані до правоохоронних органів", – повідомив заступник голови КМДА Володимир Прокопів.