Контракти.ua

291  —  07.06.23
Підривом Каховської ГЕС росіяни намагаються зупинити ЗСУ, але наступ українців буде на інших напрямках — експерт
Підривом Каховської ГЕС росіяни намагаються зупинити ЗСУ, але наступ українців буде на інших напрямках — експерт

Окупанти намагаються звести нанівець будь-які ризики можливих дій української армії з перетинанням річки Дніпро.

Підривом Каховської ГЕС, окупанти намагаються затримати дії ЗСУ. Пише ТСН. 

Таку думку висловив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Такі споруди, як АЕС та ГЕС захищаються Женевською конвенцією, яка не дозволяє використовувати підрив цих об'єктів з метою досягнення військових цілей. Окупанти ігнорують будь-які правові норми. Довжина дамби Каховської ГЕС близько 3,5 км. Вся ця ділянка підірвана, що спричиняє затоплення. Військовий сенс у підриві дамби є мінімальний", - розповів Згурець.

За його словами, підривом Каховської ГЕС окупанти сподіваються, що утвориться так звана "смуга безпеки", яку українським військовим нібито буде важко перетнути.

"Буде затоплений населений пункт Олешки, частина Кінбурнської коси, де ворог намагався утримувати свої підрозділи. Окупанти намагаються мінімізувати будь-які ризики можливих дій української сторони з перетинанням річки. Окупанти сподіваються, що утвориться смуга безпеки, яку перетнути українській стороні буде важко. Але це не вплине на дії української армії. Наступальні дії ЗСУ матимуть успіх на інших напрямках", - додав Згурець.

Нагадаємо, у ніч проти вівторка, 6 червня, російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. На Херсонщині розпочалася евакуація населення, а президент Володимир Зеленський скликав засідання РНБО. ТСН.ua зібрав усе, що відомо про підрив Каховської ГЕС на наслідки.