Контракти.ua

439  —  05.06.23
Зупинити виробництво ракет у Росії можна лише одним способом – експерт
Зупинити виробництво ракет у Росії можна лише одним способом – експерт

У РФ навчилися обходити санкції та отримувати комплектувальні для зброї через обхідні схеми.

Тільки повне ембарго на ввезення товарів до Російської Федерації може зупинити виробництво в державі-агресорці зброї, зокрема ракет, якими російська армія атакує українські міста.

Таку думку висловив в ефірі Апостроф ТВ директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. Пише ТСН. 

"Жодні санкції ніколи не закриють ринок зброї. Це ілюзія – думати, що це можна зробити санкціями. Ринок зброї – це як наркотрафік, перепрошую. Як би ви з ним не боролися, він все одно буде існувати”, - вважає експерт.

За його словами,  минулого року Росія зіткнулася з проблемами у роботі військово-промислового комплексу через відсутність потрібних комплектувальних, але через застосування обхідних схем налагодила їх постачання і почала активно нарощувати виробництво зброї.

Тепер, стверджує Мусієнко, за різними оцінками, РФ виробляє від 30 до 50 ракет на місяць різних типів. За його інформацією, минулого тижня у ворога було понад 300 ракет, готових до  застосування, різних типів - Х-101, Х-555, ракети "Кинджал", Х-22, Х-32, "Калібри".

“Для того, аби повною мірою позбавити Росію можливостей [виробництва зброї], проти неї потрібно запроваджувати повне ембарго на постачання будь-чого. Поки не буде повноцінного ембарго, вони, прикриваючись, зокрема, технологіями подвійного призначення, щось таки будуть завозити. І країни, які будуть готові їм це поставити, будуть знаходитися", – резюмував експерт.

Нагадаємо, експерт Олександр Коваленко приголомшив сумним прогнозом щодо запасів ракет у Росії. У РФ налагодили виробництво, тому ракети в окупантів ніколи не закінчаться.