Контракти.ua

1458  —  04.06.23
Зеленський різко відповів на слова Трампа, що "війну можна завершити за 24 години"
Зеленський різко відповів на слова Трампа, що

Президент Зеленський зауважив, що війна в Україні триває від 2014 року, однак за каденції Трампа Україна та РФ не сіли за стіл переговорів.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на слова експрезидента США Дональда Трампа про те, що війну можна завершити за 24 години за столом переговорів. Пише ТСН. 

Свою думку з цього приводу глава держави висловив в інтерв’ю WJS.

"Я не зрозумів, чому Дональд Трамп казав, що за 24 години посадив би Путіна і Зеленського за стіл переговорів і завершив війну. Він міг тоді це зробити, коли він був. Але цього не відбулося. Так, питання було не таке гостре – тому що не було повномасштабного вторгнення. Але були окуповані наші території", – сказав Зеленський.

Президент додав, що війну, звісно, хотілося б завершити якомога швидше, але це не пов’язано з американською адміністрацією – буде вона така сама чи зміниться після президентських виборів у США 2024 року.

"Президент Байден – він президент під час повномасштабної війни, і він допоміг нам більше, ніж президент Трамп. Але при цьому потрібно розуміти, що тоді не було повномасштабної війни і я не знаю, як би діяв Трамп", – зауважив глава держави.

Нагадаємо, український президент Володимир Зеленський заявив про готовність Збройних сил розпочати контрнаступ. Глава держави зауважив, що українська армія, на жаль, отримала не все озброєння та техніку, яку хотіла б мати для контрнаступу, але чекати більше немає часу, бо це надто дорого коштує українським родинам.