Контракти.ua

1987  —  04.06.23
У Росії "під носом" НАТО починає наймасштабніші навчання за останні 50 років
У Росії

Поблизу берегів Естонії та Фінляндії починаються великі навчання НАТО і партнерів.

У Балтійському морі починаються великі навчання НАТО, що триватимуть від 3 по 17 червня. Пише ТСН. 

Про це повідомляють Військово-морські сили США.

Зазначається, що навчання триватимуть під керівництвом командувача 6-го флоту Військово-морських сил США. Головна мета тренувань – підвищити взаємосумісність і злагодженість сил союзників, а також відпрацювати усі аспекти ведення бойових дій на морі.

Наразі відомо, що у навчаннях візьмуть участь 19 країн НАТО, 1 країна-партнер НАТО, 50 суден, 45 літаків і гелікоптерів та загалом 6000 військових. Найбільшим кораблем-учасником стане флагман 6-го флоту США USS Mount Whitney (LCC 20).

Учасники навчань почали прибувати до Естонії ще минулого тижня. Командувач естонського флоту Юрі Саска зазначає, що це історична подія для країни, оскільки це перші навчання такого масштабу у водах Естонії.

Слід зазначити, що ці тренування стануть найбільшими багатонаціональними навчаннями у Балтійському морі з 1972 року. Військово-морські сили Естонії планували цей захід близько трьох років.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна готова стати членом НАТО. Країна чекає, коли Альянс буде готовий прийняти нас.