Контракти.ua

1311  —  04.06.23
"План провалився": у Держдумі РФ визнали, що не можуть знищити Україну

У РФ заявили, що план знищення України провалився через те, що від самого початку був нереальним.

У російській Держдумі пожалілися, що не можуть досягти жодної цілі, які ставили перед собою загарбники перед початком так званої "СВО". Пише ТСН. 

Про це заявив перший заступник голови комітету Держдуми РФ у справах СНД Костянтин Затулін.

Він заявив, що задум полягав в тому, щоб розвалити Україну після швидкої силової акції. Затулін визнав, що цей план провалився через те, що від самого початку був нереальним.

"Які у нас були цілі, офіційно заявлені на початку військової операції? Ви все пам'ятаєте — денацифікація, демілітаризація, нейтралітет України та захист жителів Донецької та Луганської народних республік, які весь цей час страждали. За яким із цих пунктів ми досягнули результатів на сьогоднішній день? За жодним", - сказав він.

Також він визнав, що більше немає сенсу вимагати від України нейтральності, оскільки вона такою вже точно не буде.

"Залишиться Україна під керівництвом Зеленського або його наступників існувати в результаті всього чи ні? Залишиться, я можу сказати. Залишиться. Тому що сил на те, щоб це здолати, при тій підтримці, яку їм надають — не вистачає. Залишиться", - констатував Затулін.

При цьому він каже, що Росія повинна продовжувати бойові дії, допоки не "відріже" Україну від Чорного моря, щоб забезпечити безпеку анексованого Криму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Держдумі Російської Федерації приголомшили черговою заявою. Там заявили, що "НАТО захопило Україну".

Крім того, ми раніше інформували, що депутат Держдуми РФ Анатолій Вассерман заявив, що головною метою розгорнутої Росією війни є ліквідація України.