Контракти.ua

553  —  03.06.23
Кличко закликав киян надавати інформацію про доступність укриттів через "Київ цифровий"
Кличко закликав киян надавати інформацію про доступність укриттів через

Мер Києва Віталій Кличко закликав киян долучитися до перевірки укриттів у столиці та повідомляти про їх доступність і стан через застосунок "Київ цифровий".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Кличка в Telegram.

"Заїхав сьогодні без попередження оглянути деякі укриття, на які отримали скарги від киян. Картину зафіксував, будемо працювати. Хочу звернути вашу увагу. В «Києві цифровому» ми створили механізм зворотнього звʼязку. Будь ласка, долучайтеся. Ідіть перевіряйте, фотографуйте стан укриттів і чи доступні вони в вашому мікрорайоні, будинку чи в швидкій доступності від нього. І надсилайте інформацію", - заявив Кличко.

Він також зазначив, що групи контролю будуть оперативно реагувати і виправляти ситуацію.

"Якщо голови районів, які за це відповідальні, не можуть організувати належну роботу, на що отримали кошти, буде їздити мер і будуть відволікатися інші міські служби, у яких і так немало роботи в воєнний час, в умовах обстрілів і ліквідації їх наслідків", - наголосив мер.

За словами Кличка, кияни вже активно долучаються до інформування міської влади про ситуацію з укриттями.

"За добу, після запуску в "Києві Цифровому" сервісу зворотнього звʼязку щодо стану укриттів, від киян отримано більше тисячі скарг. Із них майже половина на те, що укриття зачинені, чверть - що перебувають у неналежному стані, ще чверть - що поблизу немає укриттів", - повідомив Кличко..

Він також нагадав, як залишити інформацію в "Києві цифровому". Треба вибрати укриття на мапі, яка є у застосунку, та натиснути в інформаційній картці "Поскаржитися на укриття". "Київ Цифровий" оперативно систематизує інформацію і передасть її у Департамент муніципальної безпеки, райдержадміністраціям міста та іншим службам, що будуть залучені до перевірок і реагування, зазначив Кличко.

За даними КМДА, на сьогодні районними держадміністраціями Києва сплановане використання 4014 укриттів. Із них 3393 – цокольні та підвальні приміщення, 364 – підземні автопаркінги, 211 – підземні переходи, 46 – підземні приміщення метрополітену.

Статьи по теме
Директор киевского метро будет отстранен от исполнения обязанностей, - Кличко
Директор киевского метро будет отстранен от исполнения обязанностей, - Кличко

Директор "Киевского метрополитена" Виктор Брагинский будет отстранен от исполнения обязанностей после скандального расследования журналистов. Он находится на должности около 10 лет.
16.03 — 173

Київрада проголосує за збільшення допомоги ЗСУ від столиці в 3 рази – до 5 мільярдів, - Віталій Кличко
Київрада проголосує за збільшення допомоги ЗСУ від столиці в 3 рази – до 5 мільярдів, - Віталій Кличко

На наступне засідання Київради готується до розгляду проєкт рішення про збільшення фінансування на програму «Захисник Києва» більш ніж в три рази – до 5 мільярдів гривень.
28.02 — 295

Київ організував рух наземного транспорту від
Київ організував рух наземного транспорту від "Теремків" до "Либідської", - Кличко

Через аварійне закриття «синьої» гілки метро на ділянці від станції метро "Теремки" до "Деміївська" оперативно організовано рух наземного транспорту. 77 автобусів та 20 тролейбусів здатні перевозити навіть більше пасажирів, ніж перевозило метро.
10.12.23 — 533