Контракти.ua

344  —  03.06.23
Китай може відправити до Європи ще одну "миротворчу" делегацію
Китай може відправити до Європи ще одну

Китай може відправити до Європи ще одну "миротворчу" делегацію для переговорів щодо врегулювання війни між Росією та Україною.

Про це заявив спецпредставник Китаю у справах Євразії Лі Хуей, пише Reuters.

Як відзначив Хуей, його поїздка до Європи, яка передбачала сприяння політичному врегулюванню війни, "може не призвести до якогось негайного результату".

"Ми відчули, що існує велика прірва між позиціями обох сторін. Змусити всі сторони сісти за стіл переговорів зараз все одно зіткнеться з великими труднощами... Китай готовий активно розглянути питання про направлення ще однієї делегації до відповідних країн для участі в діалозі щодо врегулювання "кризи" (війни, - ред.) в Україні",- відзначив спецпредставник Китаю.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України Пекін зайняв нібито нейтральну позицію. Китай не засудив російську агресію, але й офіційно не підтримав Кремль. Водночас він продовжує "рятувати" економіку країни-окупанта закупівлею енергоносіїв та експортом товарів, серед яких, наприклад, комп'ютерні мікросхеми та інша електроніка, які ворог може використовувати в військовій сфері.

Статьи по теме
У НАТО багато систем ППО, якими можна поділитися з Україною, - Столтенберг
У НАТО багато систем ППО, якими можна поділитися з Україною, - Столтенберг

У країн-членів НАТО є достатня кількість систем протиповітряної оборони, які можна надати Україні для захисту від російських атак.
17.04 — 168

Ізраїль визначиться з відповіддю Ірану найближчим часом, - ЦАХАЛ
Ізраїль визначиться з відповіддю Ірану найближчим часом, - ЦАХАЛ

Уряд Ізраїля вивчає "широкий спектр варіантів" щодо відповіді Ірану на нещодавню атаку. Рішення буде прийняте сьогодні, 15 квітня або ж найближчим часом.
15.04 — 155

Китай допомагає Росії у війні. Байден говорив про це з Сі Цзіньпіном, - Reuters
Китай допомагає Росії у війні. Байден говорив про це з Сі Цзіньпіном, - Reuters

США вважають, що Китай підтримує військові зусилля Росії у війні проти України. Це питання порушив президент США Джо Байден з президентом Китаю Сі Цзіньпіном під час їхньої телефонної розмови.
14.04 — 164