Контракти.ua

4652  —  04.06.23
У Києві розікрали гроші на ремонт бомбосховищ: що відомо
У Києві розікрали гроші на ремонт бомбосховищ: що відомо

За даними КМДА, у 2022-2023 роках з міського бюджету на облаштування укриттів виділено 1,2 млрд гривень.

У Києві розікрали гроші, виділені на ремонт укриттів. Пише ТСН. 

Прокуратура спільно з поліцією розслідує факти неправомірних дій з боку службових осіб органів місцевого самоврядування, які у змові з підрядниками здійснюють заволодіння бюджетними коштами, виділеними на ремонт та укомплектування укриттів та споруд цивільного захисту у Києві (ст. 191, 366 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури 2 червня.

За даними КМДА, у 2022-2023 роках з міського бюджету на облаштування укриттів виділено 1,2 млрд гривень.

"У межах слідства зібрано докази, які підтверджують злочинні дії та змову замовників робіт з переможцями тендерів, направлені на розтрату та заволодіння бюджетними коштами під час реконструкції об’єктів укриття", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Зокрема, під час проведення огляду лише одного з об’єктів цивільного захисту у Святошинському районі правоохоронці із залученням експертів зафіксували факти невиконання робіт в повному обсязі, незадовільне їх виконання, використання неякісних легкозаймистих, пожежонебезпечних матеріалів із завищенням їх вартості на понад 1 млн грн.

Слідчі та оперативні працівники  2 червня 2023 року у вказаному провадженні продовжують огляди низки укриттів та споруд цивільного захисту, розташованих у Києві.

Також за аналогічними фактами розкрадання бюджетних коштів під час ремонту об’єктів цивільного захисту здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях органами досудового розслідування Деснянського, Подільського, Голосіївського та Солом’янського районів Києва.

Нагадаємо, слідчі поліції Києва задокументували факт недопуску мешканців до укриття, внаслідок чого під час обстрілу столиці загинули троє людей, серед яких 9-річна дитина.

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв “тверду реакцію” на загибель людей у Києві біля зачиненого укриття під час ракетного удару. Водночас він натякнув на мера столиці, знаменитого раніше боксера Віталія Кличка, зауваживши, що “може бути нокаут”.

У Києві 2 червня поліція повідомила про підозру чотирьом затриманим у зв’язку із загибеллю людей біля зачиненого укриття в поліклініці Деснянського району Києва під час російської ракетної атаки.