Контракти.ua

505  —  04.06.23
"Її ніхто не знає”: в білоруській опозиції розповіли, хто стане наступницею Лукашенка

Через проблеми зі здоров’ям білоруського диктатора з’явилося багато розмов про його ймовірних наступників.

Наступницею самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка може стати спікерка верхньої палати Наталія Качанова. В Білорусі її ніхто не знає, і саме це дозволило їй стати головною кандидаткою на роль наступного “батьки”. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телеканалу FREEDOM розповіла прессекретарка лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Анна Красуліна.

За її словами, у Качанової “нема обличчя” і власних думок: “Ця людина — тінь Лукашенка. Справа в тому, що вона абсолютно безініціативна, безлика і неяскрава. Тому саме ці якості і дозволили їй бути обраною на роль наступниці”.

В Білорусі новоспечену кандидатку ніхто не знає, зауважила Красуліна: “Це людина-ніхто. Саме через це Лукашенко висуває людей, тому що вони йому нічим не загрожують і не можуть скласти конкуренцію”.

Опозиціонерка нагадала, що в Білорусі криза у зв’язку з тим, що народ вимагає вільних і чесних виборів, а їх немає: “Тому люди продовжують спротив. В цьому разі будь-який ставленик — хтось із Росії чи Качанова з Білорусі — не вирішує цю кризу”.

Народ вимагатиме нових і чесних виборів, жоден ставленик нічим не відрізнятиметься від Лукашенка для людей, наголосила Красуліна. “Без чесних виборів не вдасться усунути цей конфлікт”, — підсумувала вона.

Що відомо про стан Лукашенка

Олександр Лукашенко після параду 9 травня в Москві не з’явився на обіді президента РФ Володимира Путіна з лідерами інших держав. Як повідомили пропагандисти, самопроголошеному лідеру Білорусі стало погано і він залишив російську столицю.

Видання The Mirror припустило, що Лукашенка могли отруїти під час візиту до Москви на парад 9 травня.

Чутки про стан білоруського диктатора підігріло й те, що він не з'явився на святкуванні Дня Державного прапора, Державного герба і Державного гімну Білорусі 14 травня.

Проте вже 15 травня самопроголошений Олександр Лукашенко вперше за 6 днів з'явився на публіці. І заявив, що не збирається вмирати.

Білоруський опозиціонер Павло Латушко у своєму нещодавньому інтерв’ю заявив, що Російська Федерація вже передивилася варіант смерті Лукашенка і начебто готується до того, що його наступницею може стати спікерка верхньої палати Наталія Качанова.