Контракти.ua

356  —  02.06.23
США допоможуть Україні побудувати "армію майбутнього" – Блінкен
США допоможуть Україні побудувати

США допоможуть Україні побудувати "армію майбутнього" із сучасними повітряними силами, ППО, бронетехнікою та власним виробництвом боєприпасів.

Про це сказав держсекретар США Ентоні Блінкен, пише Reuters.

Блінкен під час виступу у Фінляндії сказав, що Сполучені Штати допоможуть Україні побудувати "армію майбутнього", яка включатиме "сучасні військово-повітряні сили, комплексну протиповітряну та протиракетну оборону, сучасні танки та бронетехніку, національний потенціал з виробництва боєприпасів, а також навчання та підтримку підтримки бойової готовності сил і техніки".

За його словами, зараз США та союзники разом з Україною формують консенсус щодо основних умов "справедливого та міцного миру" після закінчення війни з Росією.

Держсекретар США також заявив, що Вашингтон готовий "заохочувати ініціативи інших країн щодо припинення конфлікту" за умови, що вони підтримують Статут ООН та принципи суверенітету та територіальної цілісності України.

"Ми підтримаємо зусилля – чи то Бразилія, Китай чи будь-яка інша країна – якщо вони допоможуть знайти шлях до справедливого та міцного миру", – сказав він.

Статьи по теме
Чи може Україна знищити Кримський міст і як це намагалися зробити раніше: відверта розмова голови СБУ
Чи може Україна знищити Кримський міст і як це намагалися зробити раніше: відверта розмова голови СБУ

За словами Малюка, РФ уже не використовує Кримський міст для постачання зброї.
27.03 — 173

Як довго Україна зможе тримати оборону без допомоги США: оцінка експерта
Як довго Україна зможе тримати оборону без допомоги США: оцінка експерта

Без військової допомоги США українська армія здатна тримати оборону на фронті як мінімум до кінця 2024 року.
27.03 — 181

Через
Через "Дію" можна буде подавати заяви в Міжнародний реєстр збитків

У "Дії" з квітня запрацює нова послуга. У застосунку українці зможуть подати заяву про пошкоджені або знищені квартири, будинки, дачі тощо, якщо є Акт про обстеження від місцевої влади. Потім буде можливість подати заяви в Реєстр збитків, завданих агресією Росії проти України, якщо не було звернення до місцевої влади.
25.03 — 159