Контракти.ua

573  —  03.06.23
Лукашенко назвав "основну помилку" Росії та Білорусі щодо України
Лукашенко назвав

Самопроголошений президент Білорусі заявив, що потрібно було діяти у 2014−2015 роках, коли Україна ще не мала боєздатної армії.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що вважає основною помилкою Росії та Білорусі затягування "вирішення питання" щодо України. Пише ТСН. 

Про це пише пропагандистське видання БелТА, передає NV.

"Все до цього йшло. Єдина, мабуть, наша помилка, що ми не вирішили це питання у 2014−2015 роках, коли не було ні армії в України, ні готовності… Всі хотіли якось врегулювати мирно. А вони за цей час створювали боєздатні збройні сили", - сказав Лукашенко.

Білоруський очільник звинуватив зовнішній вплив у війні та озброєнні України. Він додав, що нібито керівництво мало багато можливостей для "мирного співіснування", проте жоден із президентів "не використав ці можливості".

За його словами, намір укріплювати армію України був підтверджений з боку учасників тодішніх переговорів щодо мирного врегулювання, які нібито "відверто зізналися, що вони робили все, щоб підготувати Україну до війни з Росією".

Нагадаємо, раніше Лукашенко звинувачував Захід і у планах "силового захоплення влади в Білорусі".

Тим часом диктатор РФ Володимир Путін прагне захопити Білорусь, аби відновити СРСР. За словами українського президента, це мета життя кремлівського диктатора.