Контракти.ua

3268  —  01.06.23
Дуда назвав "ворога №1" для Росії, крім України
Дуда назвав

Поляки мають гарну пам'ять на ставлення Москви до їхнього народу.

Президент Польщі Анджей Дуда наголошує, що громадяни його країни розуміють, що для агресорки Росії вони зараз – "ворог №1, не рахуючи самої України". Пише ТСН. 

Таку думку він висловив в інтерв'ю Dziennik Gazeta Prawna.

За його словами, у поляків гарна історична пам'ять на ставлення Москви до польського народу. Згадав Дуда, зокрема, розстріли польських офіцерів та інтелігенції в Катині, Мідному, Харкові. Крім того, він нагадав "німецьким сусідам, що росіяни були в Берліні", і "колегам із Франції, що вони також були в Парижі в наполеонівську епоху".

"Ця пам'ять у наших сім'ях. Кажуть, дивно, що зараз поляки так чудово допомагають українцям. Наші сім'ї пам'ятають, що російський полон закінчується кулею в потилицю. Ми знаємо, що лише перемога над Росією принесе нам безпеку", - наголосив лідер поляків.

Дуда зауважив: "усі знають, що росіяни ґвалтують і грабують", і тому "нікому не довелося просити поляків вийти на східний кордон та забрати українців додому".

Нагадаємо, український президент Володимир Зеленський заявляв, що очільник Кремля Володимир Путін прагне захопити Білорусь, аби відновити Радянський Союз. За його словами, відродження СРСР - це мета життя кремлівського диктатора.