Контракти.ua

788  —  01.06.23
План контрнаступу України вражає, на росіян чекає грубе пробудження – сенатор Грем
План контрнаступу України вражає, на росіян чекає грубе пробудження – сенатор Грем

На думку сенатора, контрнаступ, ймовірно, розпочнеться відносно скоро.

План контрнаступу України "вражає", заявив американський сенатор Ліндсі Грем після візиту до Києва. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Politico.

Грем наголосив, що коли почнеться український контрнаступ, на росіян чекає "грубе пробудження".

Сенатор розповів, що президент України Володимир Зеленський з командою детально ознайомили його зі своїми військовими планами.

"Найближчими днями ви побачите досить вражаючу демонстрацію сили з боку українців", – сказав Грем.

Американський політик не розголошує жодних деталей щодо контрнаступу ЗСУ чи його часу. Однак він сказав, що вже розпочалися "формувальні операції" – тобто удари, які розтягують оборону росіян та турбують планувальників РФ щодо того, що буде далі. На думку Грема, це означає, що сам контрнаступ, ймовірно, розпочнеться відносно скоро.

Сенатор відповів ствердно на запитання журналістів, чи вважає він, що Україна зможе витіснити Росію до кінця року. Грем додав, що першочерговим завданням має бути "повернення деяких стратегічних місць".

Політик виступає за те, аби Конгрес погодився на пакет допомоги, який дозволить надіслати більше військового обладнання до України. Однак наразі не відомо, чи погодять законодавці додаткову зброю, адже обговорюють питання уникнення кризи обмеження боргу США.

За словами Грема, він сказав Зеленському: "Я зроблю все, що в моїх силах, щоб у вас був надійний пакет зброї та технологій для завершення роботи".

Нагадаємо, за інформацією видання La Reppublica, США та деякі країни-члени ЄС хочуть домогтися завершення війни в Україні до кінця 2023 року, а то й до осені. Саме тому вони посилили військову допомогу для України.