Контракти.ua

1212  —  01.06.23
Легіон "Свобода Росії" вербує тисячі росіян для атаки на Москву – The Times
Легіон

За інформацією добровольця із позивним "Цезар", наразі у Легіоні налічується від 500 до 1000 бійців.

Члени Легіону "Свобода Росії", які воюють проти путінського режиму на боці України, вербують тисячі росіян для наступу на Москву. Пише ТСН. 

Про це йдеться у статті The Times.

Спікер легіону "Свобода Росії", доброволець із позивним "Цезар" розповів, що Легіон має "тисячі претендентів" з Росії, які чекають, щоб приєднатися до їхніх лав. Тому підрозділ продовжуватиме здійснювати рейди на кордоні, доки їхні сили не будуть достатньо великими, щоб атакувати Москву.

"У нас серйозні можливості. У нас є міномети, бронемашини, ПЗРК "Стінгер", переносні протитанкові комплекси та високоефективні розвідувальні безпілотники", – сказав "Цезар".

За його словами, наразі у Легіоні "Свобода Росії" налічується від 500 до 1000 бійців.

"Ми не злочинці і не приватна військова компанія, як "Вагнера". Всі ми є громадянами РФ. Деякі з нас раніше служили у ЗСУ", – каже доброволець

"Цезар" додав, що основна мета російських добровольців – це захист України, звільнення її територій та повалення путінського режиму.

Як росіяни можуть потрапити до Легіону

"Цезар" радить охочим зв'язатися з представниками Легіону в Інтернеті. Після цього кандидати пройдуть перевірку біографічних даних та процес відбору.

За його словами, росіяни зможуть потрапити до України через нейтральні країни.

"Все більше росіян розуміють, що ця війна є злочинною і її треба зупинити", – підсумував "Цезар".

У виданні зауважили, що операція російських добровольців у Бєлгородській області став першим випадком тривалих боїв на території Росії від початку війни та першим збройним вторгненням до Росії після прикордонних зіткнень між радянськими та китайськими військами в 1969 році.

Нагадаємо, що про створення Легіону "Свобода Росії" стало відомо у березні 2022 року. До його складу входять росіяни-добровольці, які виступають проти режиму Путіна. За словами колишнього радника ОП Арестовича, осередки легіону нібито з'явилися і на території самої РФ, де проводять активні дії.

Раніше учасники операції на Бєлгородщині з легіону "Свобода Росії" розповіли про себе.