Контракти.ua

663  —  01.06.23
"Вистрілюємо собі в ногу": Світоліна рознесла заборону українським спортсменам змагатися з росіянами

Зірка вітчизняного тенісу не погодилася з рішенням Міністерства молоді та спорту України.

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна розкритикувала заборону українським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях за участю представників Росії та Білорусі. Пише ТСН. 

28-річна тенісистка заявила, що це рішення Міністерства молоді та спорту лише шкодить українським атлетам. На її думку, замість бойкоту краще боротися та перемагати спортсменів країн-агресорок на спортивній арені.

"Я не розумію цього рішення Мінспорту. Вони вже висловилися щодо тенісу, ніби це через теніс усе сталося. Ми просто вистрілюємо собі в ногу. Багато спортсменів тепер не можуть виступати та представляти нашу країну.

Наразі дуже багато видів спорту знову повертають росіян і білорусів. Мені сумно за наших спортсменів, які віддали все життя спорту. Не розумію я позиції Мінспорту. Вони ж вибору спортсменам не залишають. Добре б, вони дозволяли брати участь за бажанням, а так це наказ.

У нас можна заморозити очки й повернутися через час, а ось в інших видах спорту ситуація інша. Краще виходити та обігравати їх на спортивному майданчику. Це було би правильно", – сказала Світоліна у коментарі Tribuna.com.

Нагадаємо, 28 березня МОК рекомендував міжнародним спортивним федераціям допустити атлетів з Росії та Білорусі до змагань у нейтральному статусі з низкою обмежень. Росіянам і білорусам заборонено виступати в командних видах спорту, також вони не повинні підтримувати війну та мати контракти з арміями держав-агресорок.

Після цього уряд України заборонив українським спортсменам виступати на змаганнях за участю атлетів з країн-агресорок, включно з відбірковими стартами на Олімпіаду-2024. У відповідь МОК засудив рішення Кабміну заборонити українським спортсменам виступати на змаганнях із росіянами та білорусами.

Україна може бойкотувати Олімпіаду-2024, якщо до змагань допустять спортсменів з Росії та Білорусі. Своєю чергою зірки українського спорту Ярослава Магучіх, Олег Верняєв та Михайло Романчук виступили проти можливого бойкоту нашою країною Ігор у Парижі.

Літні Олімпійські ігри в Парижі відбудуться від 26 липня до 11 серпня 2024 року.