Контракти.ua

399  —  01.06.23
Чи може Україна не допустити потрапляння дронів і ракет РФ на свою територію: Маломуж пояснив
Чи може Україна не допустити потрапляння дронів і ракет РФ на свою територію: Маломуж пояснив

Маломуж наголошує, що Україна можливість завдавати удари на території РФ, де зберігають "шахеди" та базуються винищувачі, що несуть ракети.

Щоб запобігти масованим атакам дронів і ракет, і не допустити їхнє потрапляння в український повітряний простір, потрібно завдавати потужних ударів по місцях дислокації і запусків.

Чи має Україна таку можливість, розповів генерал армії, керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж, передає FREEДОМ. Пише ТСН. 

З його словами, наші ударні безпілотники з дальністю до 2 тис. км мають вражати аеродроми Ту-95 та Ту-160, а також бази "шахедів".

"Усі ці напрямки мають бути виявлені. І за допомогою наших ракетних систем, наших же безпілотників, ефективних дій спецслужб – це наша агентура, партизани, які проводять операції за нашим завданням, наші диверсійні групи – мають знищуватись у всіх напрямках", – вважає Маломуж

На його думку, Україна має на повне право на такий потужний удар.

"Об’єкти, де розміщуються ракети, "шахеди", є об’єктами підготовки терористичних атак. Будь-яка країна світу має право знищувати терориста за всіма міжнародними нормами. Тому ми маємо право діяти там", — наголосив колишній розвідник.

Атака дронів на Москву 30 травня

Маломуж вважає, сьогоднішня атака дронів на Москву могла бути організована ФСБ, або російськими громадянами, які підтримують Україну. Він не виключив таких ударів у майбутньому.

Нагадаємо, що вранці, 30 травня, Москву та Підмосков'я атакували невідомі дрони. Один з безпілотників навіть долетів до резиденції Путіна.

У Повітряних силах України прокоментували атаку дронів на Москву і заявили, що це "внутрішні проблеми" Росії.

Напередодні, цієї ночі, окупанти завдали чергового масового удару по Києву. Внаслідок падіння уламків збитого російського дрона у Голосіївському районі чотири людини травмовані, загинула 33-річна жінка. Вона вийшла на балкон подивитися, як збивають дрон, та отримала смертельний уламок.