Контракти.ua

1090  —  30.05.23
Дим не допоможе: британська розвідка пояснила вразливість Кримського мосту
Дим не допоможе: британська розвідка пояснила вразливість Кримського мосту

Російська військова доктрина надає використанню маскування великого значення. Однак ця тактика показала свою неефективність у ході війни з Україною.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, 24 травня Росія провела навчання щодо безпеки навколо Кримського мосту, що з'єднує Росію з окупованим півостровом. Це включало створення димової завіси, що частково маскує міст.

Димову завісу ставили автомобільні димогенератори ТДА-3, ймовірно, 28-ї бригади війська ядерного, біологічного та хімічного захисту.

За даними британської розвідки, російська доктрина вважає використання диму частиною маскування (камуфляжу та обману), чому вона надає великого значення.

"Однак на практиці російське маскування, як правило, було неефективним у війні в Україні, ймовірно, через відсутність сильної функції централізованого планування та поганої бойової дисципліни на низькому рівні", - зазначають у Міноборони Британії.

Як повідомляло РБК-Україна, окупаційна адміністрація Криму 24 травня перекрила Кримський міст, пояснивши це навчаннями. Над мостом здіймався густий дим.

Зазначимо, що Україна отримала від Британії ракети Storm Shadow, спеціально розроблені для руйнування таких конструкцій, як мости. На кінець травня вони на 100% вразили цілі, які визначив Генеральний штаб ЗСУ.