Контракти.ua

1529  —  29.05.23
У Росії назвали нові умови "миру" з Україною: хочуть, щоб окупантів "не дискримінували"
У Росії назвали нові умови

Зневажливе ставлення до російських окупантів у світі в російському МЗС назвали "дискримінацією".

Посол Росії у Великій Британії Андрій Келін повторив чергову маячну про "умови миру" з Україною. Він заявив, що "наша держава не повинна загрожувати РФ", а окупантів "не дискримінували". Пише ТСН. 

Про це він сказав в інтерв'ю ВВС.

Келін заявив, що нібито держава-окупантка готова до "миру" з Україною, проте на своїх умовах. Основною є те, щоб наша держава "ніколи не загрожувала Росії", інша - щоб російських окупантів у світі "не дискримінували".

"Для нас важливі дві речі. Щоб Україна не становила загрози для Росії - це перше. І друге - щоб до росіян і українців ставилися як до решти країн світу. Як до французів ставляться в Бельгії або до італійців чи німців у Швейцарії, а не по-особливому. Ми не можемо терпіти дискримінації. Це грубе порушення декларації прав людини і всіх інших документів", - заявив представник кремлівського режиму.

Нагадаємо, у міністерстві закордонних справ Росії висунули нові "умови" закінчення війни. Так, заступник голови МЗС РФ Михайло Галузін заявив, що "конфлікт" буде врегульовано, якщо Україна відмовиться від вступу до ЄС та визнає російську мову державною.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що основою умовою, яка призведе до мирних переговорів з РФ буде виведення окупаційних військ з території України.