Контракти.ua

435  —  29.05.23
Це реально: генерал розповів, як і за якої умови можуть вбити Путіна
Це реально: генерал розповів, як і за якої умови можуть вбити Путіна

На думку Маломужа, є декілька варіантів фізичного усунення Путіна.

Російського диктатора Володимира Путіна можуть вбити, коли він стане небезпечним для усього світу. Йдеться про ухвалення ним завдання ядерного удару. Пише ТСН. 

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZREVATEL висловив керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках, генерал армії Микола Маломуж.

"Коли він стане на шлях глобального терору, коли він почне розгортати ядерні засоби для завдавання ударів по Україні та, можливо, по країнах НАТО. Причому це буде реальна підготовка. Наприклад, розгортання стратегічних чи тактичних ядерних засобів", - розповів генерал.

На його думку, є кілька сценаріїв ліквідації Путіна.

"З одного боку, усунення Путіна за допомогою засобів підрозділів або сплячої агентури, яка перебуває в РФ, що не передбачає фізичної ліквідації. Якщо ж Путін стане дуже небезпечним зі своєю ядерною кнопкою, і стане зрозуміло, що він ухвалив рішення застосувати такі варіанти, його можуть прибрати на території Росії, зокрема силами його оточення. Наприклад, в обмін на індульгенції від Заходу", - підкреслив генерал.

Однак він нагадав, що Україна та Захід домовилися не проводити активних операцій з усунення Путіна. Російський диктатор має відповідати за свої злочини у міжнародних судах.

"Ніхто не дасть санкцій президенту України на усунення Путіна. Тим більше, подібні рішення не може ухвалювати ГУР України. Це буде розцінено як порушення домовленостей, від яких Україна сьогодні критично залежить", - впевнений він.

Нагадаємо, у Росії відкрито запропонували усунути Путіна від влади. ​​Про це заявив голова російського інституту регіональних проєктів та законодавства Борис Надєждін. Він закликав обрати іншого президента РФ замість Володимира Путіна.