Контракти.ua

760  —  28.05.23
"Полетять голови": у ГУР прокоментували реакцію РФ на події в Бєлгородській області

Представник української розвідки також оцінив, чи ймовірний такий сценарій у Білорусі.

Керівництво Росії почне шукати "винних" і карати їх після подій у Бєлгородській області, однак чи призведе це до якогось результату – невідомо. Пише ТСН. 

Про це в інтерв’ю "Радіо Свобода" розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк.

"Воєнна розвідка України давно очікувала, що ці або подібні події відбудуться. Ми чітко бачили те, що народ Росії, населення Росії, воно з часом починає розуміти, що є десятки-сотні тисяч жертв, є десятки-сотні тисяч смертей. І тому, власне кажучи, громадяни Росії взяли в руки зброю і пішли визволяти свою країну від путінського режиму. Це абсолютно очікувано, абсолютно передбачувано, і, думаю, це лише початок, і з часом такі повстання, такі події, вони будуть відбуватись в багатьох регіонах Росії", - зазначив представник ГУР.

Представник ГУР нагадав, що протягом останнього року в РФ уже щонайменше тричі було замінено вищий склад російських окупаційних військ.

"Протягом останнього року, я не пам’ятаю, тричі чи навіть чотири рази вже було замінено вищий склад російських окупаційних військ. Вони ставлять воєначальників. Воєначальники, безумовно, не справляються, вони їх замінюють, вони сподіваються, що наступний буде кращий, а результату – немає. Вони будуть шукати зараз, ну це російська традиція, шукати якихось стрілочників і їх карати. Голови полетять, так. Чи буде результат – невідомо", - зауважив Черняк.

Андрій Черняк також відповів, чи можуть аналогічні операції відбутися у Білорусі.

"Білорусь поки що не бере активної участь у війні. У Білорусі немає сотень тисяч загиблих, тому як тільки вони з’являться, я думаю, що якісь певні процеси розпочнуться і у Білорусі", – резюмував представник ГУР.

Нагадаємо, представники добровольчих підрозділів "Російський добровольчий корпус" (РДК) та легіону "Свобода Росії" все ще перебувають на території Росії в Бєлгородській області.

Представник легіону "Свобода Росії" з позивним "Цезар" розповів, що добровольці проводили на території Бєлгородщини комбіновану операцію.

У ніч проти 27 травня безпілотник атакував будівлю МВС у Бєлгородській області РФ.