Контракти.ua

410  —  27.05.23
Замінить генерала Міллі: Байден назвав наступного очільника Генштабу США
Замінить генерала Міллі: Байден назвав наступного очільника Генштабу США

Президент США подякував Марку Міллі та його сім'ї за службу країні протягом тривалого часу.

Президент США Джо Байден офіційно оголосив про заміну очільника Об'єднаного комітету начальників штабів США. Місце Марка Міллі посяде генерал Чарльз Браун. Пише ТСН. 

Про це Байден заявив під час виступу.

Джо Байден подякував Марку Міллі та його сім'ї за службу США протягом тривалого часу.

"На посаді голови ти провів наших військових через найскладнішу обстановку у сфері безпеки, з якою світ стикався за тривалий час. Ми зміцнили наші альянси від НАТО до Індо-Тихоокеанського регіону та створили нові партнерства", - зазначив він.

Байден також уточнив, що розраховує продовжити співпрацю з Міллі після того, як той припинить бути головою Генштабу США.

Марк Міллі обіймав посаду голови Об'єднаного комітету начальників штабів США від 2019 року.

Що відомо про Чарльза Брауна

Чарльз Браун народився 1962 року. Він є 22-м начальником штабу Військово-повітряних сил США, пише "РБК-Україна".

Браун почав свою військову службу як командирський льотчик, налітавши понад 3000 годин і 130 бойових годин.

Білий дім заявляв, що генерал Браун відіграв важливу роль у наданні військової допомоги Україні та має досвід у налагодженні відносин між США та Китаєм.

Раніше він також виконував обов'язки командувача Тихоокеанських військово-повітряних сил, командувача авіації Індо-Тихоокеанського командування Сполучених Штатів та виконавчого директора штабу бойових операцій Тихоокеанського регіону.

26 липня 2018 року йому надали звання генерала США.

Нагадаємо, 25 травня Марк Міллі заявив на брифінгу, що Росія не зможе здобути перемогу у війні проти України. Її плани щодо окупації Донецької та Луганської областей є недосяжними. Генерал США уточнив, що зараз на території України - кількасот тисяч військових РФ. Тому досягти деокупації можна, але не в найближчій перспективі.