Контракти.ua

374  —  27.05.23
НАЗК внесло виробника популярних солодощів до списку спонсорів війни
НАЗК внесло виробника популярних солодощів до списку спонсорів війни

Компанія Mondelez International володіє такими брендами, як OREO та Milka.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло американську транснаціональну компанію з виробництва продуктів харчування Mondelez International до переліку міжнародних спонсорів війни. Пише ТСН. 

Про це інформує пресслужба НАЗК.

У НАЗК повідомили, що інтереси компанії на російському ринку представляє ТОВ "Мон’дэлис Русь", якому належать три заводи: фабрика "Большевик", яка випускає печиво "Юбилейное", OREO, "Медвежонок Барни" та крекери TUC, виробництво в Покрові (шоколад Alpen Gold, "Воздушный", Milka та батончик Picnic), завод у Великому Новгороді (жувальна гумка Dirol і льодяники Halls).

Компанія є лідером російського ринку кондитерських виробів в категоріях шоколад, шоколадні цукерки та бісквіти, а також посідає друге місце в категорії жувальна гумка та карамельки.

"За підсумками воєнного 2022 року, прибуток російського філіалу Mondelez International становив $339 млн (+303% за рік), виручка – понад $1 млрд (+38% за рік). Бюджет агресора компанія поповнила на понад $61 млн податків", - йдеться у повідомленні пресслужби НАЗК.

В Агентстві зазначають, що судячи з фінансових звітів компанії, вона не збирається виходити з російського ринку, який для неї залишається перспективним.

"Mondelez публічно афішує свою благодійну допомогу дітям, які постраждали від російського вторгнення до України. Проте водночас лукаво розширює свою діяльність в країні-агресорці й продовжує сплачувати значні кошти до її держбюджету. Який витрачається, зокрема, й на ракети, що вбивають українських дітей", - додали в НАЗК.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло китайську корпорацію Xiaomi Corporation до переліку міжнародних спонсорів війни.

Крім того, ми раніше інформували, що НАЗК України внесло французьку корпорацію Auchan до переліку міжнародних спонсорів війни.