Контракти.ua

2485  —  26.05.23
У Києві суддя на смерть збив нацгвардійця на блокпосту: перші подробиці
У Києві суддя на смерть збив нацгвардійця на блокпосту: перші подробиці

Чоловік помер на місці.

Слідчі Державного бюро розслідувань з’ясовують обставини дорожньо-транспортної пригоди за участю очільника райсуду Київської області. Аварія трапилась на одному з блокпостів у місті Києві.

Про це в ексклюзивному коментарі ТСН.ua розповіла речниця ДБР Ольга Чиканова.

За попередньою інформацією, 26 травня близько опівночі у Києві суддя за кермом автомобіля скоїв наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України. У результаті ДТП нацгвардієць від отриманих травм загинув на місці.

Наразі триває подальша перевірка. Очільника райсуду Київської області затримано в порядку ст. 208 ККУ та доправлено на огляд з метою виявлення стану сп’яніння. Від проходження огляду водій відмовився. Наразі допитуються свідки, які несли службу на блокпосту, та вживаються заходи щодо вилучення біологічного середовища.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні розпочато за ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами вчинені в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, якщо вони спричинили смерть потерпілого.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

Нагадаємо, що 22-річна Ярина Ар'єва – депутатка Київради від "Євросолідарності" і донька нардепа від "ЄС" Володимира Ар'єва на пішохідному переході збила жінку-пішохода. За версією прокуратури, під час кермування дівчина перебувала в наркотичному сп'янінні.

Сама Ярина Ар'єва коментує на сторінці в соцмережі свою провину визнає, але заперечує стан наркотичного сп'яніння.

Своєю чергою її батько-нардеп вважає справу сфабрикованою і називає "помстою" за свою політичну діяльність.