Контракти.ua

512  —  27.05.23
Чому збиваються "Кинджали": експерт розвіяв міф про непереможність російських ракет
Чому збиваються

Як виявилося, для виробництва "Кинджалів" ворог використав радянську концепцію, а не сучасні технології.

Славнозвісні розпіарені російські "Кинджали", які, за версією російської пропаганди, нібито неможливо знищити засобами ППО, збивають українські Сили оборони.

Чому збиваютсься "Кинджали", про це в коментарі для ТСН.ua розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Кинджал" виявився звичайною балістичною ракетою, при виробництві якої ворог використав радянську концепцію. Так, у "Кинджала" є гіперзвукова швидкість, але це не гіперзвукова ракета. А ЗРК Patriot створювався саме для знищення балістичних ракет. Нічого дивного",  – каже Коваленко.

За його словами, Росія не може виробляти зараз таку кількість ракет, щоб забезпечувати постійні цілодобові обстріли нашої території.

"Росія себе виснажила після 10 жовтня, коли розпочали масовані системні обстріли нашої інфраструктури. А ми змогли збільшити кількість знищених російських ракет до 90%-95%",  – додав експерт.

Раніше Олександр Коваленко назвав ракети "Кинджал" перефарбованим радянським барахлом.

За його словами, Росія може виробляти ракети "Кинджал", але не у великій кількості.

Нагадаємо, вперше українські військові збили російську ракету "Кинджал" 4 травня у небі над Києвом. За інформацією британської розвідки, Путін шокований вразливістю розхвалених ракет "Кинджал".